MónTerrassa
Mor Joan Amat, institució de l’hoquei terrassenc
  • CA

Aquest dijous, dia 12 de maig, ha mort Joan Amat i Fontanals, tota una llegenda de l’hoquei terrassenc. A l’edat de 75 anys, ha estat una institució del Club Egara i de la nostra ciutat. L’alcalde Jordi Ballart ha transmès les condolences a família i amics, tot subratllant que “formava part d’una de les sagues més destacades de l’hoquei a Terrassa”.

I és que a més de Joan Amat (juliol de 1946), els seus germans Pere, Francesc i Jaume també van ser reconeguts per les fites aconseguides com a jugadors d’hoquei. Membre del Club Egara des de ben petit, amb 22 anys va ser un dels integrants de la selecció espanyola que va participar en els Jocs Olímpics d’Estiu de 1968, aconseguint el diploma olímpic en finalitzar en sisena posició. No va ser els únics jocs que va disputar.

També va ser present als Jocs Olímpics d’Estiu de 1972, realitzats a Munic, i els Jocs Olímpics d’Estiu de 1976, a Mont-real. En aquestes competicions, el combinat estatal va ser setè i sisè, guanyant també diplomes olímpics. El moment estel·lar però li va arribar als Jocs Olímpics d’Estiu de 1980, a la localitat soviètica de Moscú, on ja amb 34 anys, i sabedor que serien els últims, va aconseguir penjar-se la medalla de plata, una fita històrica. Va tenir la sort de poder compartir medalla i celebració amb un altre terrassenc, Joan Arbós i Perarnau. En les mateixes Olimpíades Terrassa va obtenir una tercera medalla, de la mà de Natàlia Mas, en la disciplina de natació.

El 1980 va ser un any pletòric per a Joan Amat, que també va ser reconegut com a Terrassenc de l’Any, en el certamen convocat pel Social. En aquella mateixa edició van ser guardonats Ferram Bach-Esteve, Miquel Farré i Mallofré, i Josep Lao i Lao. A més, compta amb una de les màximes distincions que pot atorgar l’Ajuntament de Terrassa: gràcies a la seva primera participació als Jocs de Mèxic, va rebre la Medalla de plata al mèrit esportiu (1960-1972).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa