MónTerrassa
L’Estadi Olímpic de Terrasssa ja està a punt
  • CA

En quatre dies el Mundial Femení d’hoquei comença a Terrassa, i mentre les seleccions ja entrenen al camp, es poleixen els detalls per l’inici de la competició.

Des de la seva inauguració el 21 d’agost de 1960, l’Estadi Municipal acull el segon gran esdeveniment de la seva història. El camp on el Terrassa FC juga va transformar-se per la celebració dels Jocs Olímpics de 1992. Durant Barcelona ‘92 es va renovar tant l’estadi com l’àrea olímpica.

La ciutat egarenca es va convertir en subseu dels jocs

La ciutat egarenca es va convertir en subseu dels jocs, i s’hi van disputar tots els partits de la competició d’hoquei herba. A les Olimpíades la selecció femenina es va fer amb la medalla d’or davant d’11.500 espectadors.

El Mundial comença l’1 de juliol i s’allarga fins al 17 del mateix mes. L’aforament de l’estadi s’ha reduït a poc menys de 7.800 seients, ja que el Gol Sud no s’ha pogut reformar per falta de pressupost i s’ha cobert amb una enorme lona amb el nom de Terrassa en ella. La resta de l’estadi si s’ha remodelat. El temps ha degradat les instal·lacions, però les obres fetes per la celebració del Mundial li han millorat la cara.

S’ha arreglat l’accessibilitat a les graderies, i s’han instal·lat nous seients vermells

S’ha arreglat l’accessibilitat a les graderies, i s’han instal·lat nous seients vermells a pràcticament totes les graderies, excepte a la Tribuna on es pot veure també els emblemes de Terrassa. Tota la il·luminació s’ha reformat per reduir el consum, i també s’han renovat els vestuaris i lavabos. Els voltants de l’estadi també s’han adequat pel Mundial.

El terreny de joc de futbol s’ha adaptat a l’hoquei amb una moqueta per poder jugar amb la pilota i l’stick. Quan acabi la competició s’haurà de recuperar el camp perquè el Terrassa FC jugui a casa seva. La gespa artificial d’hoquei es traspassarà a l’Estadi Martí Colomer, i s’instal·larà gespa nova per la pràctica del futbol. El club egarenc no podrà tornar a l’Estadi fins a finals de 2022 o principis de 2023.

L’estadi es va inaugurar el 4 de juny amb l’entrega dels premis dels Jocs Esportius Escolars de Terrassa i quatre partits de la FIH ProLeague que van jugar la selecció femenina contra la Xina,
i la selecció masculina contra Sud Àfrica.

La remodelació de l’estadi ha costat quasi 4 milions d’euros, però l’Ajuntament no ha estat sol en aquest projecte. La Diputació de Barcelona ha aportat poc més d’1,2 milions d’euros, i el Consejo Superior de Deportes al voltant d’1 milió.

Obres que s’han dut a terme a l’Estadi Olímpic:

● Reparació i millora de l’accessibilitat de graderies.

● Col·locació de nous seients.
● Rehabilitació de la marquesina.
● Reforma de l’enllumenat exterior i d’accés.
● Il·luminació: substitució dels projectors per nous projectors LED.
● Substitució de la gespa per una d’hoquei, amb nou sistema de rec.
● Actuacions d’accessibilitat a diversos punts de l’equipament.
● Millora de vestidors i lavabos.
Principals actuacions de millora de l’entorn urbà de l’Estadi:
● Reducció de la zona d’aparcament al nord de l’Estadi.
● Obertura d’espai verd al sud de l’Estadi (Av. Abat Marcet).
● Reducció de l’amplada de la vorera per l’ampliació de parterres.
● Substitució de les plaques commemoratives dels esportistes olímpics dels graons
exteriors de l’estadi per un bosc de tòtems a la nova àrea verda de l’Abat Marcet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa