Espanya guanya el partit inaugural del Mundial de Terrassa per 4 a 1

El conjunt espanyol dirigit per Adrian Lock aconsegueix una sòlida victòria per 4 gols a 1 davant un Canadà que apareix en el Mundial després de vint-i-vuit anys.

Triomf de les ‘Red Sticks’ davant de 2500 espectadors en el primer partit de la 15a edició de la Copa del Món Femenina d’hoquei herba. Quatre gols a la primera part resolen el partit en un vespre fresc a l’Estadi Olímpic de Terrassa. El quadre nord-americà anota el seu gol a les acaballes del matx.

El conjunt espanyol ha començat el partit controlant la pilota i buscant la porteria rival

El conjunt espanyol ha començat el partit controlant la pilota i buscant la porteria rival. Passats 5 minuts del primer quart ha obtingut el primer penal córner, una de les jugades més decisives de l’hoquei herba. Xantal Giné, jugadora rubinenca del RC Polo, ha xutat, però la defensa ha aturat amb falta. La mateixa situació s’ha repetit fins a tres vegades.

En el quart penal córner Espanya ha marcat el primer gol. En comptes de xut, les jugadores d’Adrian Lock han buscat una jugada. Tot i l’aturada de la portera del Canadà, Belén Iglesias ha recollit rebuig i ha enviat la pilota dins el calaix de la porteria. D’aquesta manera les ‘Red Sticks’ s’han avançat en el marcador.

El Canadà no ha començat bé el partit i ha notat les tres dècades sense aparèixer en una gran competició. Tot i celebrar-se la festa nacional del Canadà, no han pogut donar una bona imatge davant un nodrit grup d’aficionats canadencs que han assistit a l’estadi a la derrota del seu equip.

Espanya ha controlat el primer quart. L’equip de Robert Short, internacional canadenc amb dos jocs olímpics i dos mundials a la seva esquena, ha tret esporàdicament el cap per l’àrea de Melanie García. La portera del RC Polo ha fet la seva primera intervenció quan faltaven 6 minuts per acabar el primer quart aturant un remat de la número 13 Hannah Haughn.

El marcador no s’ha mogut tot i algunes ocasions més del conjunt hispànic. Ni Xantal Giné de penal córner, ni Marta Segú amb un xut de revés des de punta d’àrea han posat en perill la porteria canadenca.

El segon quart ha seguit la dinàmica del primer

El segon quart ha seguit la dinàmica del primer. Una Espanya molt ofensiva i endollada ha buscat ampliar el marcador mentre el Canadà es defensava com podia. L’estadi ha continuat omplint-se fins a arribar a uns 2500 espectadors, la majoria al Lateral i la Tribuna de l’Olímpic de Terrassa.

Lucía Jiménez, que complia 150 partits internacionals, ha entrat amb velocitat per la banda dreta i ha aconseguit el sisè penal córner del conjunt hispànic. En aquesta ocasió la jugadora del Polo Xantal Giné ha connectat un fort xut que ha entrat per la dreta de la portera pujant el 2 a 0 al marcador electrònic de l’estadi.

Canadà ha intentat reaccionar i ha provocat el primer penal córner, però les jugadores d’Adrian Lock l’han defensat bé. Ha contestat Espanya amb una bona jugada trenada que la MVP del partit, Gigi Oliva, ha recollit i, després d’una hàbil jugada personal, ha obtingut un nou penal córner.

La veterana internacional Maria López ha marcat el tercer gol de l’equip després que el seu xut fos desviat per una defensora canadenca, desviant la pilota a la xarxa. A un minut pel descans Begoña García ha anotat el quart i definitiu gol després d’una centrada de Gigi Oliva. Espanya ha baixat la intensitat a la segona part, mentre que el Canadà ha sigut més agressiva. Resultat d’aquest canvi d’actitud han aconseguit el segon penal córner del partit. L’equip de Robert Short ha sigut més proactiu a la cerca del gol, però, tot i les ocasions, no ho ha materialitzat en el marcador.

Després d’uns minuts d’intercanvi en la possessió, Marta Segú ha servit una falta de forma ràpida i ha provocat un altre penal córner. Nou xut de Xantal i nova aturada de la portera. El marcador no s’ha mogut en cap sentit i s’ha acabat el tercer quart amb el mateix resultat que a la mitja part, 4 a 0.

L’últim quart ha seguit la mateixa dinàmica que el tercer. Canadà a la cerca del seu primer gol a la competició. Espanya s’ha reactivat una mica que en l’anterior quart. El partit s’ha tornat més físic i treballat al mig camp.

A pocs minuts pel final del partit, les ‘Red Sticks’ han posat en perill l’àrea canadenca. Un contraatac dirigit per Clara Ycart l’ha recollit Marta Segú, però s’ha quedat sense angle per poder batre a la portera nord-americana. A la següent jugada Espanya ha aconseguit un altre penal córner, tanmateix, el Canadà ha defensat bé i l’ha aturat.

Quan faltaven 5 minuts pel final del partit, Adrian Lock ha substituït la portera, fent debutar totes les jugadores d’Espanya que encara no havien competit en un gran torneig internacional. En un penal córner del Canadà, la portera ha fet la seva primer intervenció, però en el següent la. jugadora número 14 canadenca, Karli Johansen, ha fet pujar el primer gol de la seva selecció.

El pròxim partit de les ‘Red Stick’ és diumenge a les 21.30 del vespre contra ‘Las Leones’ argentines, vigent campiona de la FIH ProLeague. El combinat albiceleste primer juga dissabte 2 de juliol a les sis de la tarda contra Corea del Sud.
GOLS: 5′ 1-0 Belén Iglesias (PC); 21′ 2-0 Xantal Giné (PC); 26′ 3-0 María López (PC); 29′ 4-0 Begoña García (J); 4-1 57′ Karli Johansen (PC).

ESPANYA
Equip inicial: Laura Barrios (2), Sara Barrios (4), Lucía Jiménez (8), María López (9), Belén Iglésias (10), Candela Mejías (16), Xantal Giné (20), Beatriz Pérez (21), Georgina Oliva (C, 23), Alejandra Torres-Quevedo (24), Melanie García (P, 29).
Suplents: Marta Segú (11), Constanza Amundson (13), Maialen García (15), Clara Ycart (17), Begoña García (19), Laia Vidosa (22), Jana Martínez (P, 32).
Entrenador: Adrian Lock.

CANADÀ:
Equip inicial: Jordyn Faiczak (6), Kathleen Leahy (10), Sara Goodman (12), Hannah Haughn (13), Karli Johansen (14), Natalie Sourisseau (C, 16), Sara McManus (17), Amanda Woodcroft (21), Madeline Secco (22), Brienne Stairs (23), Rown Harris (P, 31).

Suplents: Anna Mollenhauer (7), Madison Thompson (9), Grace Delmotte (15), Alexis de Armond (18), Audrey Sawers (19), Shanlee Johnston (25), Marcia Laplante (P, 34).
Entrenador: Robert Short

ÀRBITRES: Hannah Harrison (Anglaterra) i Ayanna McClean (Trinidad i Tobago).