Júlia Bartel es proclama campiona del món de futbol sub-20 amb la selecció

La selecció espanyola femenina sub-20 de futbol, amb la jugadora de Castellbisbal Julia Bartel, s’ha proclamat campiona del món en guanyar a la selecció japonesa per un resultat de 3 a 1 en una final molt dura. Les seleccions espanyola i japonesa s’han tornat a veure les cares en una final quatre anys després, però enguany, la victòria ha estat per l’equip de Pedro López. Aixó doncs, la selecció aconsegueix l’or en una categoria inèdita fins a dia d’avui.

Tres gols en la primera part per proclamar-se campiones

Tots els tres gols de la selecció espanyola es van concentrar a la primera part del partit. En els primers cinc minuts, les jugadores es van apropar dos vegades a la porteria contraria. El primer gol, però, va arribar al minut 12 de la mà d’Imma Gabarro. Ane Elexpuru va centrar des de la dreta i Gabarro va batre a Ohba fins a posar la pilota al fons de la porteria. El segon i tercer gol van ser de Salma Paralluelo en escassos cinc minuts. Al minut 22 marcava el segon, i al minut 27 pujava el marcador a 3-0 en un penal per mà a dins de l’àrea.

La defensa va permetre mantenir el marcador a 3-1

Després dels tres gols, Japó va agafar el control del partit i la portera Txell Font va passar a ser la gran protagonista del matx amb dues parades que van evitar que les japoneses retallessin les distàncies abans del final de la primera part.

Només sortir dels vestidors, les nipones van fer el seu primer i únic gol. Després d’uns minuts de consulta al VAR per un possible fora de joc, el marcador va pujar a 3 a 1. Durant els minuts següents, Japó atacava amb força, però Silvia Lloris i Ana Tejada defensaven concentrades a l’eix central. Al llarg de la segona part, les asiàtiques van ser superiors, però no va ser suficient per aconseguir la victòria.