Dos gols de Noelia Cuenda fan més gran la victòria contra Israel

La selecció espanyola de waterpolo, amb la jugadora del CN Terrassa Noelia Cuenda entre les protagonistes, va derrotar ahir Israel (10-8) en el segon partit de la primera fase del Campionat d’Europa Júnior Femení que s’està celebrant a Sibenik (Croàcia) fins al diumenge. Espanya va haver de treballar de valent per superar el conjunt hebreu. Les de Javier Aznar van arrencar prou concentrades, especialment en l’aspecte defensiu, fet que va propiciar un interessant 2 a 0 al final del primer quart, amb dues dianes d’Elisa Portillo.

En el segon període, el ritme anotador va augmentar considerablement. El combinat estatal, no obstant, va conservar el domini de la situació. Les israelianes van situar-se a només un gol, 3 a 2, però la rèplica de la selecció espanyola va ser contundent: va encadenar un parcial de 3 a 0 que va eixamplar el marge. De fet, el conjunt de Javier Aznar va marxar al descans amb un avantatge de quatre gols després d’una diana de Sandra Garcia a quaranta-tres segons de la botzina (7-3). A la represa, Israel va apujar el llistó, però no va posar en perill la victòria espanyola. El tercer període es va saldar amb un parcial de 2 a 2. En els últims vuit minuts, i amb un còmode 10 a 5 en l’electrònic, les hebrees van encadenar un parcial final de 0 a 3 que va col·locar el 10 a 8 definitiu. L’egarenca Noelia Cuenda va contribuir al triomf amb dues dianes.

La selecció espanyola, enquadrada en el grup A, disputarà aquesta tarda (18.00h) el tercer partit de la primera fase contra Gran Bretanya. El combinat estatal tancarà aquesta primera ronda contra Txèquia (dimecres 25, 18.00h).