La dita no funciona i el Terrassa FC cau a casa
Les millors imatges del Terrassa FC-EC Manresa
Les millors imatges del Terrassa FC-EC Manresa | Arnau Alcalà

Aquella dita típica fins a fer-se avorrida, que a entrenador nou, victòria assegurada, no s’ha complert i el Terrassa FC, en el qual debutava el tècnic Juanjo García en substitució del destituït Xevi Molist, ha caigut a l’Olìmpic enfront d’un bon Manresa (0-1). Un solitari gol de penal a la represa, ha decidit el matx.

Els primers minuts de partit no han ofert cap acció de perill destacable, i només ha destacat la targeta groga al local Àlex Fernández, quan encara no s’havia complert el primer minut, per tallar un contraatac dels manresans. El conjunt egarenc, sense molts canvis respecte a les últimes alineacions amb el tècnic Xevi Molist, ha volgut dominar, però les seves accions no han suposat cap ensurt per la porteria visitant.

El Manresa, molt capficat en defensar amb seriositat i mirar de sorprendre a la contra, ha pogut avançar-se en el marcador en el minut 12, en una acció d’Izan Checa, que ha culminat Noah amb una rematada creuada, que ha tocat el pal abans de perdre’s per la línia de fons. Ha estat el primer avís d’un conjunt manresà bastant sobri i ben posicionat, ja que, dos minuts més tard, ha arribat la segona gran ocasió pels del Bages, en una centrada d’Érik Rafael que Uri Pérez ha rematat de cap a fora per molt poc.

El Terrassa FC s’ha refet lleugerament d’aquests dos ensurts i ha provat de fer el seu joc per crear ocasions de gol, tot i que li ha costat molt trobar el camí. En el minut 20, ha xutat per primera vegada en tot el partit, en una bona combinació que ha finalitzat Àlex Fernández amb un tret creuat, que ha aturat el porter del Manresa. Els visitants han continuat defensant-se amb paciència i en el minut 28 han gaudit d’una bona opció, en una contra de Noah que Izan Checa no ha sabut concretar.

Al tram final d’aquesta primera meitat, el Terrassa FC ha semblat posar-se les piles i ha estat el clar dominador, encara que amb molt escasses opcions per assolir el preuat gol. Només en el minut 40, Àlex Fernández ha protagonitzat una bona internada per la banda dreta però el seu xut creuat l’ha aturat el porter visitant. Tres minuts més tard, i després d’una passada llarga, Jaume Pascual ho ha provat amb una rematada creuada, però, de nou, el porter dels manresans ha evitat el gol, desviant a córner. Sense més, ha arribat la conclusió dels primers 45 minuts de partit.

El conjunt de Juanjo García ha sortit molt fort als inicis de la segona meitat i ha sovintejat els voltants de la porteria visitant, però sense encertar. Josu després d’un córner i en un intent des del mig del camp, Àlex Fernández amb un tir de lluny i Arranz amb un xut des de fora de l’àrea, han buscat el gol sense èxit. El Manresa ha respost amb un contraatac ben trenat, que Érik Rafael ha rematat a fora.

El Terrassa FC ha seguit amb la pilota al seu poder davant d’un Manresa que mantenia el seu propòsit inicial de defensar-se però sense regalar res. Arranz, després d’una falta executada per Josu, ha rematat de cap, però el porter Marc Vito ha aturat sense complicacions. García ha fet entrar a Adri Lledó, Akito i Akis, per veure si canviava la tònica, però la millor opció ha estat pel Manresa, en un córner que Nil Prades ha rematat fora, a un quart d’hora per a la finalització de l’encontre.

I un minut més tard, l’àrbitre ha assenyalat penal a favor dels visitants després d’una clara falta de Lucas Viña sobre Noah a dins de l’àrea. La pena màxima l’ha llançat Izan Checa i ha marcat l’1 a 0. A la següent acció, Aleix Díaz ha estat a punt de fer el segon del Manresa, però el seu xut ha impactat al pal de la porteria terrassenca. Josu, en una falta que ha sortit fora, ha buscat l’empat sense sort. Fins al final, els intents dels egarencs han estat estèrils i el Manresa ha guanyat el matx.

Sergi Estapé

TERRASSA FC: Ortega, Salva, Pelegrín, Castillo, Lucas Viña, Galeano, Àlex Fernández (Adri Lledó, 61’), Albert López (Kilian, 61’), Josu, Jaume Pascual (Akito, 69’) i Arranz (Akis, 69’).

CE MANRESA: Marc Vito, Nil Prades, Moha, Solernou, Toni Sureda, Álex Sánchez (Cuello, 70’), Juli Serrano, Uri Pérez (Franco, 80’), Izan Checa (De Sande, 87’), Érik Rafael (Aleix Díaz, 70’) i Noah.

Àrbitre: Ainara Andrea Acevedo Dudley (Comitè de Barcelona). Ha mostrat targeta groga als locals Àlex Fernández, Pelegrín i Castillo i als visitants Álex Sánchez i Izan Checa.

Gols: 0-1, Izan Checa, de penal (77’)