MónTerrassa
Compte enrere per al “projecte somiat” de la Casa de l’Esport de Terrassa
  • CA

“Era un projecte somiat durant molt temps i hem aconseguit que l’equipament torni a la ciutat”, ha subratllat l’alcalde Jordi Ballart en la visita d’obres de la futura Casa de l’Esport i de l’Hoquei de Terrassa. I és que durant molts anys s’ha lluitat perquè aquest edifici que havia estat l’Antic Ajuntament de la ciutat tornés a ser “un espai públic i obert a al ciutadania”, i finalment, no només s’ha aconseguit sinó que se li tornarà a donar vida.

El Consistori va recuperar la titularitat després d’unes “llargues i complicades” negociacions amb l’Institut Industrial -fins fa poc més de dos anys, el propietari- i immediatament es va començar a gestar un dels grans projectes de mandat, una Casa de l’Esport que doni acollida i atenció a tots els clubs de la ciutat i que sigui lloc de trobada, actes i reconeixement. Un reconeixement, que des del govern de TxT i ERC s’ha volgut donar especialment als clubs d’hoquei, i a una figura molt rellevant en el tot procés de recuperació, Martí Colomer. “Si en aquest edifici l’hoquei tindrà un paper important és per reconèixer una realitat històrica, perquè és gràcies a ells que aquest equipament torna en mans de la ciutat. És un equipament obert per a tots els clubs de la ciutat, l’esport passa a tenir a Terrassa un edifici emblemàtic i central, però l’esport que ens defineix com a ciutat és l’hoquei, i això no es pot negar”, ha recalcat el tinent d’alcalde Isaac Albert.

Visita d’obres a la futura Casa de l’Esport de Terrassa | Lluïsa Tarrida

El regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, ha exposat que la Casa de l’Esport és un equipament “necessari, perquè calia donar el valor que es mereix a l’esport de la nostra ciutat. Que tingués un espai propi i identificatiu, separat de Cultura. Un espai obert a totes les entitats, des de les més petites a les més grans, amb sales d’exposicions (que estarà gestionada per Hockey per Terrassa), despatxos i sala de treball”.

Les obres van començar a finals del mes d’octubre, ara es comença la part més important -desmuntatge de la coberta- i la previsió és que a finals d’any estigui tota la rehabilitació acabada, per tal que a principis del 2023 estigui ja en funcionament. “És una gran notícia i era una prioritat molt clara d’aquest mandat”, ha dit Ballart. D’aquesta manera, d’aquí poc menys d’un any, l’edifici retornarà al seu ús administratiu -amb el servei municipal d’Esports i la nova seu del Consell Esportiu del Vallès Occidental- però també de treball social i de visibilitzat de l’esport. Les obres tenen un pressupost de 949 mil euros (IVA inclòs).

Visita d’obres a la futura Casa de l’Esport de Terrassa | Lluïsa Tarrida

En els pròxims dies, el moviment es concentrarà a la part superior de l’edifici del raval de Montserrat, 13. Un cop col·locada la gran bastida d’obra (que quedarà recoberta amb una ran lona amb la imatge futura), s’iniciaran els treballs de desmuntatge de la coberta per tal de rehabilitar-la. Es mantindrà la teula de ceràmica existent, tot i que es modificarà la seva alçada, per donar ús a la planta de sota la coberta. No serà l’únic element que es mantindrà de l’original. I és que es recorda que es tracta d’un edifici patrimonial “altament” protegit. Per això, també es podran veure els paviments hidràulics existents, el sistema de politges de les llums de la sala noble, amb els vitralls de les obertures i el mobiliari original. A més dels murals que es troben en diferents sales de l’equipament.

Visita d’obres a la futura Casa de l’Esport de Terrassa | Lluïsa Tarrida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa