MónTerrassa
El CN Terrassa de waterpolo jugarà la final de la Lliga
  • CA
CN Terrassa de waterpolo | CN Terrassa

!--akiadsense-->

El CN Terrassa va derrotar l’Astralpool CN Sabadell a domicili (6-10) en el tercer i decisiu partit de semifinals del play-off pel títol de la Lliga Premaat Divisió d’Honor masculina de waterpolo. Com en el primer assalt de la sèrie, el conjunt de Dídac Cobacho va quallar un matx extraordinari, especialment en l’aspecte defensiu, i es va endur la victòria en un derbi vallesà que, novament, va resultar tota una benedicció per aquest esport.

Els egarencs, subcampions de la Supercopa i de la Copa del Rei, disputaran així la tercera final de la temporada. Val a dir que serà la cinquena vegada a la història que el club afrontarà la final de la lliga, fita que no assolia des de la campanya 2013-2014. El rival serà, una vegada més, el CN Atlètic-Barceloneta, que es va desfer amb autoritat del CN Barcelona en l’altra semifinal. La final arrencarà dimarts 22 en feu mariner. El segon assalt tindrà lloc a Terrassa dijous 24, mentre que, si fos necessari, el tercer i definitiu partit es desenvoluparia dissabte 26 novament a la piscina de Sant Sebastià de la capital catalana. El matx va assemblar-se força al primer partit jugat també a la piscina Carles Ibars de Sabadell. El CN Terrassa, impulsat per un estel·lar Iñaki Aguilar sota els pals, va brillar en intensitat defensiva, un dels seus trets distintius, i va dur la iniciativa des del principi.

Als dos minuts de joc, Fran Sánchez, amb una vaselina preciosa, va inaugurar el compte. Mitjan període, Agustí Pericas, un altre dels destacats, va anotar el segon des dels dos metres en aprofitar una bona assistència d’Óscar Aguilar. El Sabadell va retallar distàncies en l’acció següent de la mà de López-Escribano (1-2). Els de Dídac Cobacho van poder conservar la mínima renda fins al descans després d’un segon quart molt equilibrat. Muller, en home de més, va empatar a dos. Els terrassencs van respondre tres minuts més tard en una jugada en superioritat ben resolta per Bernat Sanahuja des del lateral esquerre. Dues dianes més en home de més, a càrrec de López-Escribano per part sabadellenca i de Beto Freitas per part egarenca, van enfilar l’electrònic fins al 3 a 4 amb què es va arribar a l’equador. A la represa, el CN Terrassa, molt sòlid en tot moment, va acabar de decantar la balança al seu favor. Abans, però, Sergi Cabanas va igualar a quatre amb un veritable míssil des del centre de l’atac. Els de Dídac Cobacho es van col·locar de nou per davant gràcies a una acció de superioritat culminada per Óscar Aguilar. Després de dues mans espectaculars d’Iñaki Aguilar, una en un tir a boca de canó de Bustos, els egarencs van ampliar l’avantatge just sobre la botzina, quan un oportú Pericas va recollir un refús de Mardones per anotar el 4 a 6.

Els terrassencs van rematar la feina en un últim quart per emmarcar. Oriol Rodríguez, des del lateral dret i tot sol, va marcar el setè amb un precís tir amb bot. Els locals van mirar de reenganxar-se a la lluita pel triomf amb una diana de Muller en home de més. Però no ho van aconseguir. Sanahuja, amb un llançament superb, va situar el 5 a 8 a cinc minuts del final. Poc després, Donat Galeev, en superioritat numèrica, va signar la sentència davant l’eufòria d’una graderia amb nombrossísima presència egarenca. Matoso va anotar un estèril 6 a 9 a menys de tres minuts de la conclusió. Rodríguez va repetir per anotar el 6 a 10 definitiu. El CN Terrassa torna a la final de la lliga quatre anys després.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa