MónTerrassa
El Can Mir culpa de la batussa entre juvenils el Sant Pere Nord de Terrassa
  • CA
El Club Escola de Futbol Can Mir ha emès un comunicat on explica al detall els fets esdevinguts al camp del Sant Pere Nord de Terrassa durant el passat 15 d’abril, amb una batalla campal que va acabar amb diversos ferits, a més de criticar el tracte rebut per part de l’Ajuntament de Rubí. L’entitat, fundada l’any 1996, afirma que és la primera vegada que es troba amb “una situació inèdita i totalment rebutjable tant cívicament com esportivament”, i recorda que el club “sempre s’ha caracteritzat per la pràctica de valors com l’esportivitat, el respecte, la responsabilitat i el civisme”.

“El que ens vàrem trobar al partit indicat va ser una situació que ens ha trasbalsat com a entitat, però especialment als esportistes, personal tècnic i famílies, que ho van patir en primera persona. Més enllà de les situacions de tensió que es poden viure als terrenys de joc, la crispació, els insults i la violència van tenir lloc durant tot el partit i van conduir la situació als fets produïts quan es va suspendre. Els insults als jugadors, a l’equip tècnic i a l’àrbitre, caracteritzats per la humiliació, el masclisme, la xenofòbia i l’agressió física, van ser la tònica general, són absolutament intolerables, i són la xacra que malauradament acompanya sovint el món del futbol”, han assenyalat.

En el mateix comunicat expliquen que “sabem que el Sant Pere Nord CF està treballant perquè aquestes situacions no es produeixin, ja que formen part del seu passat i la nova directiva vol erradicar-les, malgrat que, com ens indicaven els cossos de seguretat i altres entitats, malauradament encara es repeteixen alguns caps de setmana. Els animem a que continuïn treballant de valent i sempre podran comptar amb la nostra col·laboració i suport”, ha apuntat l’entitat rubinenca.

El club també ha volgut agrair les mostres de suport rebudes des d’entitats de tota mena: esportives, grups municipals i persones individuals. “Agraïm des del primer moment la seva preocupació per l’estat de salut dels jugadors agredits o lesionats, i sense cap presumpció o dubte sobre la nostra actitud, donada la confiança dipositada en la nostra entitat que demostra que la feina feta pel CEF Can Mir des de fa quasi 22 anys és reconeguda en el terreny de la pedagogia, la integració, el civisme, la responsabilitat i el respecte”, declara el comunicat.

D’altra banda, el Club declara sentir-se ofès per l’actitud de l’Ajuntament de Rubí, que, segons consideren, “va estar molt allunyat de l’equidistància i el dubte de que el Can Mir va ser la víctima principal del que va passar”. L’entitat esportiva afirma que “cap responsable de l’Ajuntament es va adreçar a la nostra entitat per preocupar-se dels jugadors víctimes de l’agressió, ni per l’estat anímic de l’equip, ni per conèixer en detall la nostra versió dels fets” fins que dos dies després del partit els membres de la junta van posar-se en contacte amb el tècnic del Servei d’Esports local per manifestar “el malestar del CEF Can Mir per l’actitud passiva de l’Ajuntament”.

El regidor Juan López en la roda de premsa sobre el polèmic partit de futbol | Àlex Zafra

A més, l’entitat lamenta que el comunicat conjunt publicat per l’Ajuntament de Terrassa i el de Rubí posi als dos clubs “en el mateix pla, amb la mateixa corresponsabilitat en els fets ocorreguts, i que posa en dubte la trajectòria de la nostra entitat, ja que crea dubtes sobre la nostra actitud i ens fa partícips d’uns fets absolutament rebutjables”, afirmen.

Per aquests motius, la junta ha acordat reunir-se de forma urgent amb l’alcaldessa, Ana María Martínez, una trobada que també volen aprofitar per denunciar “l’incompliment” dels compromisos acordats amb el CEF Can Mir per la mateixa alcaldessa i el regidor d’Esports sobre la zona esportiva de Can Mir i l’esport inclusiu, un assumpte que s’arrossega des de fa dos anys ‘fruit d’unes obres deficients i desmesurades en el cost’ dutes a terme entre 2010 i 2015.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa