L’Atlètic Terrassa es proclama campió de la Copa del Rei 2021

Alegria immensa per a l’equip de DHA de l’Atlètic Terrassa que s’ha proclamat campió de la Copa del Rei 2021 després de derrotar a la gran final al Real Club de Polo de Barcelona. El camp d’Eduardo Dualde, dins de les mateixes instal·lacions del Club de Polo, ha estat l’escenari, aquest diumenge, 14 de novembre, d’una final que ha estat trepidant i que ha finalitzat per 4 a 3 a favor dels terrassencs només en l’últim sospir. Amb aquest triomf, els de Can Salas han sumat la seva setzena Copa del Rei de la història.

El partit s’ha iniciat amb un intercanvi brutal de cops, vinguts gràcies als penals córners. Fins a dos grans ocasions, a banda i banda, haurien pogut obrir el marcador. Fins i tot, en un dels PC que han tingut els de Roger Pallarols, la pilota s’estavellava al travesser. Però no ha estat fins al segon període quan s’ha obert la llauna. Amb una grada totalment entregada a la lluita aferrissada dels dos equips, una pilota desviada per Santi Ibañez suposava el primer gol (1 a 0), al minut 22. Els terrassencs ho celebraven com es mereixia. I l’alegria s’ha incrementat una mica més quan, cinc minuts després, arribava el 2 a 0 gràcies a Grau Albert.

Però el suflé ha baixat després del descans. Els amfitrions, lluny d’abaixar els braços, han tornat amb més força i han aconseguit retallar distàncies gràcies a dos gols de Marc Miralles. El primer, després de materialitzar un penal córner al minut 37; i el segon, amb un cop sec que suposava tornar l’empat a l’electrònic. Ha estat un cop dur per a l’Atlètic però no pas definitiu. Els de Xero Gasol han reaccionat i Marc Vizcaíno retornava l’avantatge pels de Can Salas. 3 a 2 al minut 46. El Polo s’ha tornat a posar les piles, i s’ha llançat a l’atac. Per sort, un gran Marc Calzada, en fins a tres ocasions, allunyava el perill de la seva porteria.

A la recta final, el Polo aconseguia disposar d’un nou penal a favor. El llançament ha estat refusat però Marc Renyè, molt atent, posava l’empat a 3. Era ja el minut 53. Ho han intentat dos cops més, però en aquestes ocasions la defensa egarenca no ha donat peu a fer-los mal. Amb el temps ja expirat, l’Atlètic s’ha vist amb la llum de tenir un penal a favor. Era l’última oportunitat per evitar els sempre temibles shoot-outs. Pau Cunill no ha fallat i ha enviat la pilota al fons de la porteria barcelonina (4 a 3, minut 70), sentenciant el partit i fent saltar la grada groga.

Reacció del protagonista del Copa del Rei, el terrassenc Pau Cunill, autor del gol en l’últim segon: