MónTerrassa
Ander Mirambell es proclama campió de la Copa Amèrica
  • CA
Ander Mirambell en una de les proves
Ander Mirambell en una de les proves | A.M.

!--akiadsense-->

El pilot de skeleton Ander Mirambell s’ha proclamat campió de la Copa Amèrica de skeleton 2019-2020 després de tancar la triple cita en el circuit de Lake Placid (Nova York, els Estats Units) amb un tercer, un quart i un sisè lloc. Mirambell, que ha destacat per la seva regularitat en tota la Copa Amèrica, va arrodonir la seva actuació amb la classificació matemàtica per al Campionat del Món, que se celebrarà en Altenberg (Alemanya) des del 23 i fins al 28 de febrer, i per a la Copa del Món de la pròxima temporada.

L’esportista, egarenc d’adopció, suma el seu segon títol en la Copa Amèrica i s’ha convertit en el primer pilot de skeleton a repetir victòria en la classificació general des que l’estatunidenc Zach Lund l’aconseguís en les edicions 2001-02 i 2003-04. A més, es tracta del primer europeu que reedita el ceptre de campió en una competició el palmarès de la qual dominen estatunidenques i japonesos, situant-se un trofeu per davant del britànic Andy Wood (campió en 2006-07) i del francès Gregory Saint-*Génies (2008-09).

Estic molt emocionat i em falten paraules. He vingut a aquesta carrera sense entrenador, un hàndicap del qual hem acabat tret partit perquè he travat aliança amb la Xina, amb els qui hem compartit valuosa informació. I hem acabat fent història. Des de l’any 2000 només dos europeus havien guanyat la Copa Amèrica, i jo ja he alçat dos títols”, va destacar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa