MónTerrassa
Els 20 minuts de Riqui Puig
  • CA

Una de les crítiques més recurrents als darrers entrenadors del Barça i a la junta directiva actual és la falta d’aposta per la Masia. Diversos jugadors del planter han abandonat el club en els últims cursos i això no casa amb la filosofia de l’entitat culer. Una de les perles que més brilla el dia d’avui és Riqui Puig. El jove migcampista català ha deixat alguns detalls de molta qualitat amb el primer equip en les dues darreres pretemporades, però no havia acabat de fer mai el salt. Ernesto Valverde només el convocava en comptades ocasions i aquest curs encara no havia debutat en partit oficial.

Quique Setién ha arribat per sacsejar-ho tot. El tècnic càntabre és molt més proper a la filosofia del Barça que no Valverde i això s’ha notat en el primer partit davant el Granada. Si bé semblava que Riqui Puig podia ser titular, el seu lloc l’han ocupat finalment Rakitic i Arturo Vidal, però la perla de la Masia ha entrat a la segona meitat i ha demostrat el seu potencial. Quan mancaven 20 minuts per concloure el duel, Setién l’ha fet entrar i cal analitzar com ha jugat.

El més destacat que deixa Riqui Puig és la recuperació de la pilota en l’acció que ha suposat el primer i únic gol del Barça. El migcampista català ha estat molt atent, ha realitzat un robatori en una zona molt perillosa i ha iniciat la jugada que ha culminat Messi al fons de la xarxa. A la vegada, la seva presència al mig del camp ha estat clau per tal de mantenir el resultat. El seu estil de joc ha permès als blaugrana controlar molt millor la pilota que amb Rakitic i Vidal. A més, l’entrada d’Arthur pel xilè ho ha acabat de materialitzar.

Pel que fa a la seva relació amb Messi, que ha de ser clau per establir un vincle de futur, Puig ha intentat trobar-lo en diverses ocasions. La més destacada ha estat una passada amb la qual ha intentat habilitar l’argentí dins l’àrea. La idea ha estat molt bona, l’execució correcta, però la defensa del Granada ha estat atenta i ha rebutjat la pilota. Una única errada del jove català a les acaballes del partit, quan ha perdut l’esfèrica prop de l’àrea blaugrana, ha estat a punt de suposar una acció de perill pel Granada, però tot ha quedat en un ensurt.

Les seves paraules

En acabar el partit, Riqui Puig ha atès la premsa i ha manifestat “no tenir res contra Valverde”, malgrat la manca d’oportunitats que ha tingut amb el tècnic extremeny. També ha valorat el canvi d’entrenador i s’ha mostrat molt content amb l’arribada de Setién: “És molt proper. Parla molt amb els jugadors i dóna bons consells. Li encanta que es jugui a futbol”. Respecte a allò que el tècnic càntabre li demana, ha afirmat que a Setién “li agrada que sigui un jugador atrevit”, però l’adverteix que “vigili a l’hora de perdre pilotes”.

Puig també ha rebut la benedicció d’una de les vaques sagrades del primer equip, que a la vegada és un dels jugadors preferits del nou entrenador: Sergio Busquets. En declaracions a Movistar LaLiga al final del partit, el migcampista de Badia del Vallès, ha dit que està “encantat”, tant ell com la resta de plantilla, amb la presència de la perla de la Masia a les alineacions del Barça. A la vegada però, ha advertit que “li falta molt per madurar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa