MónTerrassa
11 cims del Pirineu català en 3 dies: el repte d’un jove alpinista de Terrassa
  • CA

Un jove trailrunner de Terrassa de tan sols 22 anys que es proposa enllaçar els 11 cims de més de 3.000 metres d’altura del Pirineu català. Aquest és el documental que vol tirar endavant Ivette Mañalich, una estudiant d’últim curs de Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona. El Treball de Fi de Grau consisteix en la producció i comercialització d’un projecte documental propi i seguir l’aventura d’aquest jove egarenc és la seva aposta.

El documental que porta per nom Repte Pirineus 3.000 explica la història d’en Cesc Martínez, un jove alpinista i trailrunner, determinat a complir el seu somni. A banda de superar aquesta gran quantitat de quilòmetres i desnivell, en solitari i amb el mínim material i recursos possibles, pretén fer-ho en només en 3 dies i sense utilitzar cap transport a motor per desplaçar-se d’un punt a l’altre.

L’objectiu i el plantejament d’aquest documental és mostrar que “no cal formar part de l’elit esportiva, ni tenir grans recursos ni luxes per aconseguir els teus somnis”, explica Mañalich. L’audiovisual mostrarà de la forma més realista i propera tota la preparació que requereix un projecte com aquest, ja que “vol ser una eina de motivació per al jovent del territori”. L’objectiu, exposa la seva impulsora, és “mostrar la disciplina i esforç d’un jove per aconseguir els seus objectius, i així motivar als nostres espectadors a aconseguir allò que més volen, sigui a nivell esportiu, laboral o vital”.

Cesc Martínez al Parc Nacional d'Aigüestortes
Cesc Martínez al Parc Nacional d’Aigüestortes | Cedida

!--akiadsense-->

El primer dia, l’egarenc encadena els cims de Rodó de Canalbona, Punta Gabarró, Pica d’Estats, Pic Verdaguer, Montcalm i Sotllo al Pallars Sobirà. El segon dia recorre més de 119 quilòmetres en bicicleta de carretera per passar del Pallars Sobirà a l’Alta Ribagorça, i un cop allà ascendeix el cim del Punta Alta. I finalment, el tercer dia de repte fa la tècnica travessa de la cresta dels Besiberris (de nord a sud), corona el Pic de Comaloforno i per últim ascendeix el Tuc de Molieres a Vielha.

Actualment, per poder tirar endavant aquest documental, s’ha iniciat una campanya de micromecenatge a la plataforma Totsuma, en la qual es pot col·laborar amb el projecte fent una petita aportació. Es pot obtenir més informació i fer l’aportació clicant aquí. Mañalich s’ha posat com a repte aconseguir 4.500 euros, dels quals en porta recaptats una mica més de 700.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa