MónTerrassa
TxR crida a la unitat independentista a Terrassa amb retrets a ERC i JxT
Sílvia Invers, Pepi Oller, Mario Soria i Mouad Essemmaa
ílvia Invers, Pepi Oller, Mario Soria i Mouad Essemmaa | J. M.O.

!--akiadsense-->

Terrassa per la República-primàries ha tornat avui a fer una crida a la unitat independentista a la ciutat amb retrets durs a Junts per Terrassa i Esquerra Republicana-Mes. Tampoc la CUP s’ha salvat de les crítiques, a la que s’acusa de no voler ni parlar d’anar amb Junts. La crítica arriba tot just després que les quatre forces hagin signat un acord. Pepi Oller, i Mario Soria, números 1 i 2 de TxR han recordat que el pacte per anar plegats a les urnes el 26 de maig es va topar amb una estratègia pròpia d’ERC i un JxT que, han reblat, volia negociar llocs a les llistes. A més a més, els han acusat de no complir el mandat de les urnes de l’1O, de ser partits “instal·lats i verticalistes” i de no anar al ritme de la ciutadania. Malgrat els retrets, els membres de Terrassa per la República s’han felicitat per l’acord a quatre bandes. “Som companys de camí”, ha afirmat Sòria.

Comunicat de Terrassa per la República-Primàries Catalunya

Terrassa per la República-Primàries Catalunya vol deixar clara la seva posició respecte a la unitat de l’Independentisme, que tant incomoda als nostres amics d’ERC i de JxTerrassa.

1-El moviment Primàries Catalunya va sorgir com a resposta de l’ANC a dos reptes fonamentals per al nostre país:

a) Assolir la Independència, que els partits del Parlament català havien deixat a mitges després de la declaració d’Independència i la immediata suspensió de la mateixa pel propi Parlament.

b)- Canviar el sistema de designació dels candidats, que en general ve de la direcció dels partits sense participació de la ciutadania i que dóna resultats tan incomprensibles com la suplantació d’Alfred Bosch per Ernest Maragall amb els mateixos vots d’ERC. Per tant, som aquí perquè ells no han fet la seva feina de donar compli- ment al mandat de les urnes.

2-Des del primer moment, arreu de Catalunya, el moviment Primàries Catalunya ha ofert un diàleg a totes les forces independentistes per tal de presentar llistes conjuntes als municipis. Això és tan cert que en diversos municipis es presenten llistes conjuntes amb algun d’aquests partits. A Terrassa no ha estat possible aquesta llista única independen- tista perquè ERC no l’ha volguda des del principi, la CUP ens ha respost que si hi participa el PDECAT ells no, i el PDECAT que els havíem d’adju- dicar els llocs 1r i 2n sense passar per Primàries. Amb rebutjos frontals, vetos i condicions ‘a priori’ no es pot unir res.

3-Primàries Terrassa va decidir tirar endavant l’esperit de l’1-O, encara que fos en solitari: algú ha de representar aquella bona gent indepen- dentista que al darrer any s’ha jugat el físic i el patrimoni per a la Independència de Catalunya. Per tant; res de retrets i d’acusacions a Terrassa per la República–Primàries Terrassa. Som aquí perquè vosaltres, partits instal·lats i verticalistes, no us heu mogut al ritme de les demandes de la gent. Els terrassencs i terrassenques tenim ara amb el nostre vot l’oportunitat d’empènyer perquè les coses es puguin fer de tota una altra manera.

Nou comentari

Comparteix