MónTerrassa
Jordi Ballart, cinc anys alcalde de Terrassa
  • CA

Jordi Ballart va ser l’alcalde de Terrassa a partir del 10 de desembre de 2012, quan va substituir Pere Navarro, amb el que va acabar enfrontat. Va revalidar el càrrec el 13 de juny de 2015, després de guanyar les eleccions municipals com a cap de llista del PSC. El novembre de 2017 estripa el carnet del PSC, deixa l’alcaldia i afirma que pot tornar a la política activa. Ara, acaba de ser el protagonista d’un dels esdeveniments més sorprenents dels darrers anys a Terrassa, guanyar les eleccions municipals amb 10 regidors amb un partit de nova formada. L’alcaldia és seva.

Va néixer a Terrassa el 8 de febrer del 1980, en una família amb molta tradició política. Als tres o quatre anys, recorda, els seus pares ja el portaven a alguns mítings i actes del PSC.

Amb 16 anys es va afiliar a les Joventuts Socialistes, de les que en va ser primer secretari durant set anys. En aquests anys va estudiar música i violí al Conservatori Municipal de Música i va formar part del Cor del Conservatori i de la seva Orquestra Juvenil.

El 1998 va triar estudiar Ciències Polítiques a l’Autònoma (UAB), on va formar part del sindicat AJEC. Amb el temps es va vincular a l’agrupament escolta Pau Casals i als Voluntaris Forestals de Terrassa.

El 2005 va entrar a l’Ajuntament de Terrassa com a regidor, primer a temps parcial i després a plena dedicació. En aquesta etapa es va responsabilitzar de la regidoria d’Imatge i Comunicació, depenent directament de l’alcalde, Pere Navarro.

En el mandat següent, 2007-2011, va ser regidor de Presidència, de Relacions Institucionals, d’Imatge i Comunicació, de Participació Ciutadana, de Solidaritat i Cooperació i de Joventut.

Des del juny de 2011 fins al desembre de 2012, va ser Tinent d’Alcalde de Planificació Urbanística i Territori, a més de regidor d’Urbanisme, Obres Públiques, Mobilitat, Via Pública i Seguretat Ciutadana, i també portaveu del Grup Municipal Socialista.

L’abril de 2012 va ser escollit Primer Secretari de l’agrupació local del PSC a Terrassa. El desembre de 2012 va ser elegit alcalde de Terrassa.

Se’l troba fàcilment a les xarxes socials (Facebook, Twitter…), on li agrada mantenir contacte directe i personal amb la gent, i té un bloc (www.jordiballart.cat).

“Sóc una persona més aviat tímida al principi, tot i que també força dinàmic i espontani, i em considero dialogant i pacient. Puc ser impulsiu a vegades, però mai irreflexiu. Com a polític, crec que em caracteritzo per la capacitat d’escoltar sempre tothom i per la importància que dono a la solidaritat, la participació, l’entesa. Em considero una persona seriosa, compromesa i treballadora les 24 hores del dia i sóc molt actiu a les xarxes socials. Un dels meus reptes fonamentals és i serà fer micropolítica en majúscules. M’agrada anar vestit amb samarreta i texans en la meva vida privada, però en la meva faceta política vesteixo de manera més formal tot i que, si puc, prefereixo estalviar-me la corbata. Tinc un cotxe normal, un Seat vermell (el color no és casual…) i un pis al barri del segle XX. Hipotecat, evidentment, com tanta gent.”

Les Seves aficions personals són la fotografia, viatjar i conèixer món, cuinar, llegir, anar al teatre i tocar el violí. Entre els llibres preferits destaca: “Cinco horas con Mario”, de Miguel Delibes, i “Mañana en la batalla piensa en mí”. de Javier Marias.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa