MónTerrassa
Un enquesta dona una victòria ajustada a Tot per Terrassa

Una enquesta feta pel diari Crónica Global dona la victòria en les eleccions municipals del diumenge 28 de maig a Jordi Ballart i a la seva formació Tot per Terrassa. Tanmateix, el partit perdria un regidor respecte als comicis de 2019.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) es tornaria a situar en segona posició, però amb uns resultats molt millors que els de fa quatre anys i a poca distància del primer. La formació que ara lidera Eva Candela i que el 2019 tenia com a cap de llista Alfredo Vega s’enfilaria fins als 8, un més. I reduiria al mínim la diferència entres les dues formacions de les quals, en teoria, ha de sortir l’alcalde de la legislatura 2023-2027.

El pacte de legislatura 2019-2023 matemàticament es podria repetir

A Esquerra Republicana li hauria anat prou bé formar part de l’equip de govern, perquè l’enquesta li dona sis regidors, la qual cosa vol dir que en sumaria un. Amb aquests números, els republicans i els membres de Tot per Terrassa podrien repetir pacte, encara que amb altres cares al capdavant pel que fa als regidors d’Oriol Junqueras a la capital egarenca. Dos dels històrics del partit han plegat, Isaac Albert i Carles Caballero, i la jove Ona Martínez ha agafat el relleu. Si en la legislatura 2019 entre les dues formacions tenien 15 cadires a la sala de plens, ara serien les mateixes amb un repartiment diferent. Tanmateix, els pactes possibles serien múltiples amb l’aritmètica que se’ns presenta.

L’enquesta ofereix altres dades molt significatives i confirma l’enfonsament de Ciutadans, que de tres regidors passaria a no entrar a l’edifici del Raval de Montserrat. Una mirada ràpida al que mostra l’enquesta fa pensar en un clar trasvassament de vots vers el Partit Popular, que veuria el fi de la seva travessa del desert. El partit que ara té com a cara principal Marta Giménez Arcusa tornaria a tenir regidors. Dos concretament. El tercer que perd Cs caldria pensar que se’n va cap al PSC. Atès que l’enquesta de Crónica Social no dona representació a altres forces de l’espectre més unionista i de dretes, com VOX i Valents.

Junts romandria amb dues regidories, que ocuparien Meritxell Lluís i Montserrat Caupena. El món d’En Comú Podem, tot i anar plegats,a diferència de les lluites fraticides de 2019, no rebria prou vots per entrar a la sala de plens. El mateix que li passaria a la CUP, que romandria un altre cop sense regidories.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pepeex a abril 17, 2023 | 14:12
  Pepeex abril 17, 2023 | 14:12
  Amb l'ha que han montat a Can Boada, pel canvi dels contenidors, i ara per les voreres més amples, i que el que han aconseguit es que furgonetes i camions (inclòs el de Eco-Equip) aparquin a sobre de les voreres, i cotxes donant voltes pels canvis de sentit del trànsit, (i ha una cruïlla Hispanitat/Fco de Vitoria que tres sentits de circulació es converteixen en 1), no entenc com encara tants veïns poden votar TxT
 2. Icona del comentari de: Roberto Boadiño a abril 17, 2023 | 15:28
  Roberto Boadiño abril 17, 2023 | 15:28
  En mi caso más vale un siete raspado conocido, que dieces por conocer. Pero es que de lejos, ¿eh?
 3. Icona del comentari de: TSSO a maig 26, 2023 | 19:20
  TSSO maig 26, 2023 | 19:20
  La candidatura Rull SL està sobrevalorada. NO trauran cap regidor. Tanta endogamia no és bona i acaba passant factura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa