MónTerrassa
CUP presenta els cinc grans eixos del programa per “transformar” Terrassa

“Presentem una candidatura que té les idees clares i que aquestes municipals farà possible que torni una alternativa real a l’Ajuntament de Terrassa”. Així ho ha exposat la CUP Terrassa en l’acte de presentació de la llista electoral i els principals eixos de campanya per a les eleccions municipals del 28 de maig. El partit presenta un projecte col·lectiu centrat en recuperar serveis, blindar l’educació i la sanitat, defensar un habitatge assequible i l’entorn i el territori mediambiental. L’objectiu és, quatre anys després, tornar a entrar al Consistori per avançar cap a una ciutat “socialment justa, feminista i independentista”.

“Hem complert el que fa quatre anys vam prometre a la ciutadania: que seguiríem lluitant des del carrer”, ha exposat el número 3 a la llista, Jordi Mercè. Ara, el partit busca “obrir una nova trinxera per fer que torni a haver-hi una veu anticapitalista i feminista a l’Ajuntament”, ha reafirmat el candidat a l’alcaldia, Jaume Bofill. Per fer-ho, compten amb una llista col·lectiva formada per persones activistes dels moviments socials de Terrassa que “representen l’esperit incansable de la ciutat”. La llista completa es pot consultar clicant en aquest enllaç.

Acte de presentació dels membres de la llista de la CUP Terrassa i els cinc eixos principals del programa | Javi Diaz

Els cinc grans eixos de la CUP Terrassa per a les eleccions

La proposta política del partit se centre en cinc grans eixos, tal com ha presentat la número 2 a la llista, Montse Garcia. El primer és “recuperar els serveis per garantir una vida digne“, posant com exemple la municipalització del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) o el servei de menjadors. El segon, blindar l’educació i la sanitat pública per defensar el català a les aules i “acabar amb els fins especulatius de Mútua de Terrassa”.

L’altre gran eix és la lluita per un habitatge assequible, on exigeixen un 30% d’habitatge protegit de nova construcció i “acabar especulació dels pisos buits en mans de bancs i fons voltors”. El quart, lluitar per un futur per fer de Terrassa “una ciutat veritablement feminista, no només el 8 de març”, on “l’accessibilitat sigui una realitat” i que “s’escolti la veu de les joves”. Finalment, l’últim gran eix del partit és defensar de l’entorn i el territori mediambiental i posar fre als “macro projectes immobiliaris especulatius”, posant com exemple els Bellots o el Quart Cinturó.

Acte de presentació dels membres de la llista de la CUP Terrassa i els cinc eixos principals del programa | Javi Diaz

“Després de 40 anys de PSC i Txt, tot continua igual”

Per acabar, el grup municipal ha lamentat que “després de 40 anys de govern de PSC i Tot per Terrassa, tot continua igual“, apunta Garcia. Critica que “quan es tracta d’avançar socialment sempre diuen que no poden i que no tenen capacitat” però “no és que no puguin, sinó que no tenen la voluntat política per fer-ho”. En aquest sentit, el partit es considera l’alternativa per canviar-ho.

Acte de presentació dels membres de la llista de la CUP Terrassa i els cinc eixos principals del programa | Javi Diaz

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laura a abril 30, 2023 | 12:29
    Laura abril 30, 2023 | 12:29
    No veig cap immigrant a les seves files. Una mica racistes per part seva.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa