MónTerrassa
Creu Roja acompanya les persones amb mobilitat reduïda a votar a Terrassa

Creu Roja acompanya a votar a Terrassa a persones amb mobilitat reduïda. L’entitat ofereix aquest servei perquè tota la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot el pròxim diumenge dia 28 de maig en les eleccions municipals a l’Ajuntament de Terrassa. Un total de vuit persones voluntàries de Creu Roja seran les encarregades de conduir i ajudar, de manera totalment gratuïta, als terrassencs que tinguin problemes de mobilitat i que no tinguin altra manera de poder anar al col·legi electoral.

Aquest servei compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i amb l’ús de dos vehicles adaptats. Es trobarà en funcionament de nou del matí a set del vespre. Per sol·licitar aquest servei fins al corresponent col·legi electoral i el posterior retorn al lloc d’origen cal posar-se en contacte amb l’Oficina Local de Creu Roja Terrassa als telèfons: 93 788 14 41 en horari de 09h –14h de dilluns a divendres i de 15h a 17h de dilluns a dijous, o bé mitjançant el correu electrònic: [email protected] amb les dades següents:

-Nom complert de la persona que ha de votar

-DNI/NIE persona que ha de votar

-Adreça complerta o cal recollir i retornar

-Col·legi electoral on la persona ha de votar

-Telèfon de contacte

-Breu descripció del tipus de mobilitat o altres requeriments de la persona (cadira de rodes, crosses, etc.).

El termini per sol·licitar el servei d’acompanyament finalitzarà el proper 24 de maig. Totes les persones que sol·licitin aquest servei dins del termini establert rebrà una trucada entre un o dos dies abans de les eleccions per tal d’acordar l’horari de recollida i la confirmació del col·legi electoral corresponent. La recollida per anar a votar es farà al llarg del matí i la tarda segons ordre de proximitat. És imprescindible per a realitzar l’acompanyament d’una forma àgil que el dia de les eleccions les persones votants portin la següent documentació: DNI/NIE en vigor i Targeta informativa del cens electoral.

Kit de vot accessible en braille

D’altra banda, l’Ajuntament de Terrassa posa a disposició per primera vegada en unes eleccions municipals un kit de vot accessible en braille per a persones amb ceguesa. D’aquesta manera, els terrassencs que ho desitgin podran exercir el seu dret de manera totalment anònima i secreta. És el municipi de més població a Catalunya que posa en marxa aquest sistema, el qual ja s’havia provat en comicis autonòmics i estatals.

Per fer-ho, les persones interessades han de fer la sol·licitud des d’aquest mateix dia 8 de maig i fins al 19 de maig, trucant al servei 010 per acreditar-se amb el seu DNI. El dia de les eleccions, el 28 de maig, les persones que ho hagin demanat hauran de presentar-se a la mesa on hagin de votar i el personal de l’Ajuntament present com a representant de l’Administració li lliurarà el kit necessari i es garantirà un espai perquè pugui exercir el seu dret a vot de forma secreta.

Dimecres dia 17 de maig, l’Ajuntament va informar que fins a sis persones ja havien sol·licitat poder fer ús d’aquesta opció. És una xifra positiva, ja que en comparació a les autonòmiques i estatals, s’ha duplicat el nombre de sol·licitants. “És un creixement que referma la importància d’haver apostat per posar a disposició de la ciutadania aquesta opció”, va manifestar la tinent d’alcalde Ona Martínez en l’acte de presentació del dispositiu electoral per al 28M

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa