MónTerrassa
Terrassa ofereix un kit de vot accessible en Braille per al 28M

Terrassa oferirà la possibilitat de tenir un kit de vot accessible en Braille per a les persones amb ceguesa i que vulguin exercir el seu dret a vot en les eleccions municipals del 28 de maig. L’Ajuntament de Terrassa posa a disposició d’aquells terrassencs que ho necessitin l’opció de poder votar de manera totalment confidencial i amb plena autonomia als comicis locals. Aquest sistema de votació s’ha treballat conjuntament amb la ONCE i l’ACIC (Associació Catalana per a la Integració del Cec) per al compliment efectiu del dret constitucional al vot secret (art. 68.1 i 69.2 CE).

Per fer-ho, les persones interessades han de fer la sol·licitud des d’aquest mateix dia 8 de maig i fins al 19 de maig, trucant al servei 010 per acreditar-se amb el seu DNI. El dia de les eleccions, el 28 de maig, les persones que ho hagin demanat hauran de presentar-se a la mesa on hagin de votar i el personal de l’Ajuntament present com a representant de l’Administració li lliurarà el kit necessari i es garantirà un espai perquè pugui exercir el seu dret a vot de forma secreta.

Els kits comptaran amb un sobre etiquetat en Braille per a cada candidatura presentada a les eleccions municipals, amb un sobre i una butlleta normal a dins, que serà la que s’introdueixi a la urna, una vegada seleccionada. D’aquesta manera, es garanteix que ningú pugui identificar el vot de la persona amb ceguesa, ja que no introduirà el sobre amb el contingut en Braille, sinó el sobre estàndard. El kit també inclourà unes instruccions en Braille que expliquin la manera d’utilització del kit.

Acompanyament a persones amb mobilitat reduïda

D’altra banda, l’Ajuntament de Terrassa i la delegació local de Creu Roja han coordinat una vegada més el servei d’acompanyament a les persones amb problemes de mobilitat per a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. L’objectiu és facilitar l’exercici del dret de vot a la ciutadania de Terrassa amb problemes de mobilitat i sense mitjans propis per desplaçar-se fins al col·legi electoral.

Els voluntaris i voluntàries de Creu Roja seran els encarregats d’acompanyar les persones que ho hagin sol·licitat al seu col·legi electoral i de la posterior tornada al lloc d’origen. L’Oficina Local de la Creu Roja posa a disposició de la ciutadania, de forma gratuïta, un dispositiu format per dos vehicles adaptats i vuit persones voluntàries. El servei d’acompanyament funcionarà de 9 a 19 h.

Per sol·licitar el servei d’acompanyament fins al corresponent col·legi electoral i el posterior retorn al lloc d’origen cal posar-se en contacte amb l’Oficina Local de Creu Roja de Terrassa al telèfon 93 788 14 41 en horari de 9 a 14 h de dilluns a divendres i de 15 a 17 h de dilluns a dijous, o per correu electrònic a
[email protected] amb les dades següents:
– Nom complert de la persona que ha de votar
– No d’identificació de la persona que ha de votar
– Adreça completa on cal recollir i retornar a la persona que ha de votar
– Col·legi electoral on la persona ha de votar
– Telèfon de contacte
– Breu descripció del tipus de mobilitat o altres requeriments de la persona (cadira de rodes, crosses, etc)

El termini per sol·licitar el servei d’acompanyament finalitzarà el 24 de maig. Totes aquelles persones que sol·licitin aquest servei dins del termini establert rebran una trucada un o dos dies abans de la jornada electoral per tal d’acordar l’horari de recollida i la confirmació del col·legi electoral corresponent. La recollida per anar a votar es farà segons ordre de proximitat. El servei també es pot demanar el mateix dia de les eleccions, tot i que no es garanteix que estigui disponible i tindran prioritat les persones que l’hagin demanat amb antelació. En cas de demanar-lo el mateix dia cal trucar al 678 52 35 68.

Les persones hospitalitzades i/o que visquin en residències que vulguin anar a votar hauran de demanar-ho al seu centre i a través d’aquests es realitzaran les gestions adients per facilitar el seu transport fins al col·legi electoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa