Els terrassencs/ques que vivim al centre, districte 08221, tenim els mateixos drets que la resta de ciutadans? És una pregunta que cada vegada em faig més sovint.

Del que no dubto, però, són de les obligacions perquè aquestes sí que les tenim totes. Amb l’aplicació de les “NOVES ÀREES DE VIANANTS”, els que tenim el nostre habitatge dins de la zona d’influència se’ns ha complicat molt la vida, la normal, la més corrent i bàsica com és fer la compra. Aquest simple acte és converteix gairebé en una missió impossible.

Hem de fer una volta tan gran per tornar a casa que, el que fèiem en 10’ i una distància de 800 metres, s’ha convertit en ½ hora i el triple o més de quilòmetres. Tinc dubtes seriosos que això ajudi molt al medi ambient. Que les persones que han d’acompanyar els nens a les escoles i venen d’altres barris tinguin el passi per moure’s pels carrers que porten al lloc concret ho trobo lògic, però els que vivim i paguem els impostos adequats al districte 08221, crec fermament que hem de poder moure’ns pels “quatre carrers” que encara tenim oberts.

Trobo que és una vulneració dels nostres drets com a ciutadans.

Cap persona hauria de tenir la potestat per determinar, influir i alterar els costums de la vida quotidiana de cap persona, amb l’excusa d’una suposada millora en la qualitat de vida. Es mesuren els índexs de contaminació als carrers Topete, Baldrich, Ctra. de Montcada? De veritat creuen que ha millorat? Es fan públics aquests mesuraments, amb el detall d’horaris, dies, etc?

Si qualsevol de les persones que prenen decisions que afecten a tercers miressin com ho fan a altres llocs, podrien veure i constatar que a qualsevol ciutat històrica i amb reconeixement per part d’organismes mundials qualificades de ciutats patrimoni de la humanitat, les persones que hi viuen dins d’aquestes zones tenen dret de pas. Espero que el consistori prengui consciència de la realitat i de la pèrdua de qualitat de vida per part dels ciutadans del centre de la nostra ciutat, rectifiqui i actuï en conseqüència.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Juan Antonio a setembre 26, 2021 | 21:24
  Juan Antonio setembre 26, 2021 | 21:24
  Muy bien y el trasporte ,de que me sirve a mi que pueda entrar a las 7 de la mañana si las tiendas no abren hasta la 10.00 y en 1 hora hay que repartir una zona muy extensa peatonal. Es imposible
 2. Icona del comentari de: Joan a setembre 27, 2021 | 10:15
  Joan setembre 27, 2021 | 10:15
  Al Centre gaudiu d'un nivell de vida que ja voldríem els que vivim a la resta de Terrassa. Nosaltres tenim carrers bruts, ple de paràsits i gentussa, okupes, perill d'enganx elèctrics, baralles, sorolls, crists.... Si vols et canvio el meu pis a Sant Pere Nord pel teu pis al Centre. No aguataríes ni dos dies, Lola.
 3. Icona del comentari de: Ramon a setembre 27, 2021 | 10:20
  Ramon setembre 27, 2021 | 10:20
  Crec que el primer que s'hauria de fer des de l'Ajuntament es revisar les zones escolars: actualment Terrassa està dividit en 4 zones escolars, de manera que per exemple, una família que viu a Roc Blanc, te més punts per poder portar el seu fill a l'escola Bisbat d'Ègara a 30 minuts a peu, que una família que viu al barri del segle XXII a 5 minuts a peu. Això fa que potser les dues famílies hagin d'agafar el cotxe per portar el fill a l'escola quan si es repartis millor potser no passaria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa