MónTerrassa
Les tradicions nostres i les vingudes de l’exterior
  • CA

Ara que s’inicia la campanya nadalenca, seria bo que es reflexionés sobre el consumisme que tota celebració important comporta, inevitablement. El Nadal, és un bon exemple, ja que coincideixen diverses celebracions en poc temps i és clar tothom vol el seu regal, especialment els nens, que bé s’ho mereixen. Aquesta és però una celebració universal, especialment a Occident.

D’altres tradicions alienes, que venen majoritàriament del món anglosaxó, són més clarament consumistes. Un exemple seria halloween, que s’imposa a la nostra castanyada de sempre, però que és una festa molt més comercial. Un altre exemple, clarament  anglosaxó i amb intencionalitat explícitament comercial, és el recentment celebrat Black Friday, on els comerciants esperen desfer-se del que sobra a preu rebaixat. 

No cal dir que és bo el consum responsable, ja que dona riquesa i vida a un sector econòmic molt important i  alegria a les cases. Però també cal advertir que el consumisme exagerat és molt negatiu i anul·la la nostra capacitat de decidir el que ens convé. Un altre efecte negatiu és la pèrdua de les nostres tradicions en favor d’altres de forànies provinents de cultures molt més consumistes que la nostra.

Altres cartes al director

“La vaig matar perquè era meva”, de Diego López, excandidat a la presidència de la FAVT

Per fi s’ha acabat el que ha vingut sent un suplici, les eleccions a la FAVT. La FAVT i en general les AAVV de Terrassa (no totes), tenen una existència que està entre allò protocol·lari, allò anecdòtic i moltes vegades allò còmic.  També hi ha Associacions Veïnals que busquen ser un actiu per la ciutat i els seus ciutadans. També hi ha persones a la FAVT que volen ajudar. Hi ha de tot, “como en botica”. Abunden en els moviments veïnals els anys, falten idees; abunden militants que miren de reüll al seu partit a veure “que hi ha d’allò meu”, falten joves; abunda el postureo i falta independència. Falta, sobre tot, informar-se per prendre decisions i postures, i sobren fotos. Falta, en definitiva, capacitat de liderar tanta força bruta i tantes idees com n’hi ha en cada un de nosaltres, els ciutadans. 

La resta de la carta es pot llegir en el següent enllaç:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa