MónTerrassa
El greu perill dels conductors incívics amb patinet
  • CA

Dissabte 19 de març, cap a les deu del vespre. Surto a passejar amb el meu gos (5 kg) per fer el darrer pipi i el meu fill petit (quatre anys). Anem a Vallparadís com sempre. A les 22:20 pugem per tornar a casa. Avinguda 22 de Juliol. Esperem que el nostre semàfor (vianants) es posi en verd. Passem l’Avinguda 22 Juliol i arribem a la vorera nord. Va aparèixer un patinet a tota velocitat, saltant-se el semàfors de vianants en vermell. I quan dic a tota velocitat estic dient a una velocitat molt superior a la de 25 km/h que marca la llei

Un home d’entre 25 i 30 anys. Bru. Entre 1.75 m i 1.80 m. D’origen sud-americà. Sense llums. Sense casc. Per la vorera (no hi ha carril bici per la vorera). Vaig cridar espantada. En menys d’un segon vaig haver de reaccionar i vaig empènyer el meu fill, que va caure a terra i es va fer mal als genolls, apartant-lo així de la trajectòria d’aquell patinet boig. Sort que, no sé com, vaig reaccionar en mil·lèsimes de segons.

El meu fill va quedar estirat a terra plorant. Jo cridava. Un home que passava va maleir i insultar el jove del patinet. Es va preocupar per nosaltres mentre ens explicava que això ho veia diàriament. Patinets sense control. Persones amb cap mena de responsabilitat que no saben o no els importa les més mínimes normes bàsiques de circulació. A què esperen els polítics i els agents de l’ordre per posar ordre en aquests individus i en aquests patinets assassins?

No pot ser que circulin a tota velocitat sense cap mena de control, sense llums, per la vorera, saltant-se semàfors en vermell, en direcció contrària, sense casc, escoltant música, amb més d’una persona per patinet. La culpa del caos actual amb aquests incívics la tenen tant els mateixos conductors de patinets irresponsables com els polítics i les policies que no fan absolutament res per acabar amb aquests comportaments tan perillosos.

El patinet és un mitjà de transport excel·lent i poc contaminant. El problema no són els patinets. El problema són els nombrosos conductors incívics que els condueixen. No entenc com per conduir un ciclomotor de 50 cc t’has d’examinar i treure’t el carnet. Has de tenir assegurança i has de mantenir el teu vehicle en condicions i passar la ITV. En canvi, els patinets no tenen cap requisit. No cal saber cap norma de circulació. Ni tenen pèrdues de punts. No li poden treure el carnet de conduir. No té cap mena de sanció.

Tot això passa davant uns polítics i uns policies totalment passius amb aquest problema. Sento molta ràbia i molta impotència d’avant d’aquesta situació. No vull pensar el que hauria pogut passar si no arribo a empènyer al meu fill. Molt segurament avui tindríem banderes a mig pal a l’Ajuntament de Terrassa. No ens mereixem una ciutat plena d’incívics.

Coneixeu la teoria de les finestres trencades? Doncs és el que està passant a Terrassa i ningú, dels que haurien d’actuar, fan res. El jove que conduïa el patinet no va parar per a preocupar-se. Ni es va girar per interessar-se. Va continuar la seva trajectòria totalment recta. Si estàs llegint això només espero que l’ensurt t’hagi servit per ser una mica més prudent i no tornar a causar cap situació semblant a ningú més.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria Mercè a març 22, 2022 | 12:36
    Maria Mercè març 22, 2022 | 12:36
    Molt d'acord. Sóc una ciclista cívica i em tenen terroritzada.
  2. Icona del comentari de: Meritxell a març 22, 2022 | 13:50
    Meritxell març 22, 2022 | 13:50
    No puc més que donar-te la raó. Jo condueixo moto. Paro als semàfors, als pas de vianants, etc. Contínuament veig patinets saltant-se totes les normes i anant per la vorera com bojos. Anant en moto em fan molta més por els patinets que un camió de gran tonatge. És una pena que un mitjà de transport tan bo com el patinet estigui causant tant de rebuig per part de la societat. I com bé dius, ni polítics, ni autoritats policials (Mossos, Policia Local) ni DGT ni Trànsit fan absolutament res que legislar sobre paper que no serveix per a res amb aquestes persones tan incíviques.
  3. Icona del comentari de: Fede a març 22, 2022 | 22:38
    Fede març 22, 2022 | 22:38
    Yo soy otro ciclista y también me dan miedo. Por ellos y por mí, vaya. O sea, por lo que puedo salir perdiendo yo y lo que ellos. Fíjense que incluso cuando voy por mi carril único en una calle estrecha, cada vez que tengo que esquivar un bache o algo que veo en la calzada, aunque sea sólo por un palmo, miro al lado por si está pretendiendo adelantarme un patinetero. Y antes hacía este tipo de movimientos sin preocuparme más que del obstáculo o bache, de una manera ágil, rápida, divirtiéndome en mi madurez, pero ya no, ahora giro con mayor lentitud y cautela. Porque me han dado más de un susto. Y porque si cuando pretenden adelantarme nos vamos los dos al suelo por su inconsciencia, el que se parta un dedo, una pierna, o se amorate un ojo o le tengan que suturar la cabeza, puede ser cualquiera de los dos. Y solo por no haber sido ellos capaces de esperar un poquito o de avisar con alguna señal acústica, que no me importaría nada dejarles pasar (especialmente si lo hicieran por la izquierda). Por cierto, cuando en ciertas zonas te vienen de cara, la gran mayoría no tienen ni la más remota idea de que el lado por el que hay que circular se llama de-re-cha. Tu derecha. Cada uno la suya. La de sustos y accidentes que nos ahorraríamos ya sólo con que supieran y respetaran eso. Si un día dejo de ir en bici por la ciudad no será por miedo a mis actos, sino a los de esta gente. Es una lástima, pero ahí es donde estamos.
  4. Icona del comentari de: Lidia a març 24, 2022 | 11:58
    Lidia març 24, 2022 | 11:58
    El tema patinets és una vergonya. Els polítics, com sempre, ja fan tard. Sant Pere Nord és un camp de guerra. No trigarem (si no ho oculten des del govern) a escoltar alguna noticia tràgica amb un patinet implicat. Son els p*t*s amos de la ciutat. Anant a tota pastilla per tot arreu sense respectar a res ni a ningú.
  5. Icona del comentari de: Enric G. T. a març 24, 2022 | 14:24
    Enric G. T. març 24, 2022 | 14:24
    Missatge per al senyor de mitjana o 3ª edat que entre 14.05 i 14.10 h. d'avui dijous 24 de març baixava sense acompanyants per la Rambla d'Ègara amb un cotxe fosc de mida mitjana (tipus Citroen C-Elysee) a l'alçada del parc dels Catalans. Un individu que ha fet sonar el clàxon repetidament circulant rere una bicicleta i un patinet elèctric que circulaven en aquesta zona de 30 km/h correctament pel seu carril (recordem que la normativa els permet triar el carril que considerin més adequat) i circulant, els dos, a la seva velocitat màxima: Desitjo de tot cor que mai un metge li recomani anar en bicicleta per ciutat per solucionar el seu problema de salut. En el seu cas, suposo que parlaríem de salut mental. S'acomiada de vostè cordialment un ciclista cívic, i també en nom d'una patinetista cívica d'uns 18-20 anys a la que vostè ha atemorit tant que ha hagut de situar-se en els límits del seu carril, a l'esquerra, gairebé fent-la sortir i anar en contra direcció. Moltes felicitats. Gràcies a éssers com vostè el món va com va.
    • Icona del comentari de: Manuel a març 24, 2022 | 15:52
      Manuel març 24, 2022 | 15:52
      Creo qye yo lo e visto. si por lo menos el viejo hubiera sacado un pñuelo porque fuera un emergencia. pero no. pitaba obsesibamente como si el ciclista ty la chica del patinet le molestaran y asta le enfadaran. que gente.
      • Icona del comentari de: Jose Antonio a març 25, 2022 | 12:24
        Jose Antonio març 25, 2022 | 12:24
        Yo estaba con manolo y puedo decir que la niña del patinetese echo a llorar y se paro en la acera y al chico ciclista se le veia muy enfadado y acojonado
  6. Icona del comentari de: Jaime a març 26, 2022 | 12:01
    Jaime març 26, 2022 | 12:01
    Buenos días. Yo soy mayor, voy en patnete yt tengo que comentar que bajando en esa zona de la rambla me veo obligado a ir por el carril de la izquerda aunque haya grietas y mal firme, porque el de la derecha aun está peor y con agujeros que si no te hacen caer es puro milagro. Por favor intenten entender a los conductors de vehiculos personales porque a veces hacen lo que hacen por detalles como esos. Y a los pocos que van contradireccion o por laacera espero que con el tiempo se les haga pasar algun examen de normativas y vayan rectificando.
    • Icona del comentari de: JOAN a març 31, 2022 | 13:46
      JOAN març 31, 2022 | 13:46
      "A los pocos que van contradirección o por la acera" ?????????? POCOS ??????????????? en serio?????????

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa