MónTerrassa
Envestida d’un gos llebrer a una ciclista

El dijous passat a les 9 del matí jo baixava a la feina pel Parc de Vallparadís en bicicleta com faig cada dia des de fa deu anys. Portava casc, guants, anava per la meva dreta i no corria especialment. Un cop passat el parc dels sentits del turó de mà esquerra va sortir corrent una gossa llebrer travessant el parc a tota velocitat direcció al seu amo que era al turó de la dreta. Va anar tot tant ràpid que ni la gossa ni jo vam poder reaccionar i es va estampar contra la meva roda del darrera. Jo vaig perdre l’equilibri i vaig anar per terra. Ella es va fer unes ferides a les potes del davant. Jo tinc blaus als dos genolls i una estrebada muscular a la cama dreta que em fa anar coixa. Els dos ens vam endur un ensurt terrible. La convivència és difícil.

Als cotxes els molesten les bicis, a les bicis els molesten els cotxes. I els gossos són animals i per això són imprevisibles i per això la normativa diu que s’han de dur lligats. Per això hi ha normes que regulen la convivència i s’han de seguir. I no dic que els i les ciclistes ho fem tot bé, però aquesta vegada l’accident va ser culpa d’una gossa i el seu amo. I al Parc de Vallparadís la meitat dels usuaris porten els gossos sense lligar.

“Els gossos són animals i per això són imprevisibles i per això la normativa diu que s’han de dur lligats

En el seu moment semblava impossible que la gent es posés el cinturó al cotxe o que la gent deixés de fumar a l’interior dels locals. Doncs amb guardes vestits de paisà posant multes a qui porti el gos sense lligar, també s’aconseguiria que els amos i les mestresses de gossos els portessin lligats. Què hagués passat si la gossa llebrer hagués envestit una criatura a aquella velocitat? O a una persona d’edat avançada? O si jo hagués caigut malament i m’hagués trencat alguna cosa?

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a gener 15, 2023 | 19:34
  Anònim gener 15, 2023 | 19:34
  I que hagues passat si vostè hagués envestit una criatura amb la bici?
  • Icona del comentari de: Ricard a gener 15, 2023 | 20:28
   Ricard gener 15, 2023 | 20:28
   Compara un gos amb una persona. Quants idiomes parla i quantes proteccions porta el seu gos?
 2. Icona del comentari de: Jordi a gener 16, 2023 | 00:35
  Jordi gener 16, 2023 | 00:35
  Jo anava a correr al parc i ho he tingut que deixar perquè he tingut molts ensurts amb gossos deslligats. Els amos sempre diuen, "no et preocupis, no fa res", el mateix que va dir l'amo del gos que li va rebentar el llavi al meu fill quan tenia 5 anys. Hi han zones i horaris on els gossos poden anar deslligats, però no es respecta i estan deslligats tot el dia i a tot el parc. Malauradament, no en sobta gens el que li ha passat a la persona que escriu explicant el seu accident amb un gos al parc de Vallparadís.
  • Icona del comentari de: Anònim a gener 16, 2023 | 19:43
   Anònim gener 16, 2023 | 19:43
   Pues también deberían poner horarios para los que salen a correr ,que también molestan y mucho
   • Icona del comentari de: Anònim a gener 28, 2023 | 01:43
    Anònim gener 28, 2023 | 01:43
    Supongo por el nivel de la respuesta que eres un propietario/a de perro de los que no respeta las normas de convivencia del parque, siento que te haya molestado.
 3. Icona del comentari de: Joana a gener 16, 2023 | 10:23
  Joana gener 16, 2023 | 10:23
  El que hauria d'estar prohibit són els patinets i bicicletes pels parcs i places. Són llocs per anar a passejar. I has d'anar amb mil ulls per que ciclistes i patinets et passen pel costat, sense fer soroll a 100 per hora. Jo ha he tingut més d'un ensurt amb aquests conductors. No és normal estar a una plaça, un carrer o el Vallparadís i que baixin a tota velocitat posant en perill a la resta de persones. Igual que no poden entrar motos, tampoco haurien d'entrar bicis. Per això ja tenen els carrers. Estan envaint tot l'espai.
 4. Icona del comentari de: ciutadà a gener 17, 2023 | 08:56
  ciutadà gener 17, 2023 | 08:56
  Els gossos, com a animals, son imprevissibles. Però també ho son els conductors de patinets i bicicletes; aquests ho son ben conscients del què fan. Immensament més perillosos.
 5. Icona del comentari de: Rosa S. a gener 17, 2023 | 11:21
  Rosa S. gener 17, 2023 | 11:21
  La culpa és del ajuntament, per no fer complir les normes. Ademés la policia municipal sempre mira cap una altre banda quan veu patinets i bicis. Jó em jugo el físic cada dia quan vaig a treballar, sobretot amb els patinets que van a tota castanya per les voreres, avingudes, carrers........i a sobre moltes vegades no una persona sinó dues, i molts pares amb nens que els porten a l'escola...en fi que no es respecte res. També hi han una pila de gossos de raça perillosa sencer morrió i deslligats. Jo em pregunto si una persona és atropellada per un patinet/bici/ o mossegada per un gos de r.p. és pot denunciar a l' Ajuntament com a subsidiari???? Potser hauríem de començar i denunciar a veure si es poden les piles.
 6. Icona del comentari de: Propietaris perillosos a gener 17, 2023 | 13:53
  Propietaris perillosos gener 17, 2023 | 13:53
  Els gossos s'han convertit en un greu problema, per la mala educació dels propietaris. Si la normativa diu que s'han de portar lligats, s'ha de complir. Els gossos perillosos s'haurien de prohibir. Tampoc no trobo normal que un gos pugui pixar en qualsevol indret de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa