MónTerrassa
Veïns de Terrassa lluiten contra un fons voltor que els duplica el lloguer
  • CA
El bloc afectat pel fons voltor Azora a Terrassa
El bloc afectat pel fons voltor Azora a Terrassa | Afectats LAzora Terrassa

!--akiadsense-->

El Síndicat de Llogaters de Catalunya ha fet pública la campanya de lluita de 232 famílies contra el fons voltor Azora (un dels fons voltors més grans de l’Estat, després de Blackstone i Cerberus). Es tracta d’una acció organitzada per part de cinc comunitats de veïns de Terrassa, Badalona, L’Hospitalet i Barcelona que se sumen a les protestes que ja van iniciar tres immobles de Madrid i Torrejón d’Ardoz que pertanyen al mateix propietari.

I és que aquestes 232 famílies denuncien que el fons voltor ha aprofitat la finalització dels contractes per “fer unes pujades salvatges dels lloguers si volem renovar”, unes pujades que van en alguns casos del 80% del preu actual. En el cas dels residents de Terrassa -en un bloc de pisos ubicat a la carretera de Montcada, se’ls incrementa en prop de 400 euros cada mes el lloguer, passant dels 600 actuals als 1000 euros. “Estem fartes que ens prenguin el pèl amb clàusules abusives i fraudulentes” exposen els afectats i subratllen que “no deixarem que Azora posi en risc l’habitatge de totes les famílies i vulneri les poques mesures legals que protegeixen aquest dret fonamental”.

Justament, aquest dilluns, a Barcelona, les famílies han dut a terme una acció de visibilització de la situació des de l’arrel. És a dir, prop de 150 activistes i afectats han ocupat les oficines d’una filial que l’empresa té a Barcelona, al carrer Pujades, al districte de Sant Martí. Els manifestants s’han assegut a terra i agents antiavalots del cos els han anat estirant, en el que s’anomena popularment com el mètode d’arrencar cebes, per arrossegar-los fins al carrer.

Agents dels Mossos a l'oficina d'Azzam, filial del fons Azora, a Sant Martí. Volen fer fora els activistes del Sindicat de Llogateres
Agents dels Mossos a l’oficina d’Azzam, filial del fons Azora, a Sant Martí. Volen fer fora els activistes del Sindicat de Llogateres | Sindicat de Llogateres

!--akiadsense-->

La policia ha arribat dues hores després de l’inici de l’acció, quan els activistes encara continuaven al local. Els responsables de la companyia, lluny d’avenir-se a negociar els lloguers, han trucat a la policia i els Mossos d’Esquadra hi han enviat diverses unitats, que han entrat al local per fer marxar les persones concentrades. Els activistes mobilitzats també reclamen al govern estatal la regulació dels lloguers “per evitar que la situació que estan patint es repeteixi amb les 13.500 veïnes que viuen a pisos de Azora”. Aquesta reclamació va en la mateixa direcció que la demanda que farà l’alcaldessa de la ciutat comtal Ada Colau al president espanyol, Pedro Sánchez, en la reunió que tindran divendres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa