MónTerrassa
El Vallès realitza 53 accions relacionades amb l’economia circular
  • CA

El Consell Comarcal ha treballat en l’elaboració d’un informe a partir de la informació generada a la jornada “Mapeig d’Economia Circular del Vallès Occidental”, que va tenir lloc el passat mes de febrer en el marc de la Circular Economy Mapping Week. Aquest document registra les 53 experiències presentades, 49 d’aquestes desenvolupades en 14 municipis del Vallès Occidental, per donar a conèixer les pràctiques d’economia circular de la comarca i promoure noves experiències que facilitin la construcció de l’economia circular. El Vallès Circular és un projecte estratègic que forma part del Consell Comarcal i que s’està desenvolupant des de l’ens amb projecció en els propers anys.

L’informe s’ha elaborat amb l’objectiu de donar a conèixer pràctiques d’economia circular a la comarca i promoure noves experiències que facilitin la construcció del Vallès Circular, així com la transició cap a un model econòmic més sostenible amb capacitat per reduir l’impacte en el medi ambient i millorar les condicions de vida del territori i la ciutadania. Ha estat possible gràcies a la participació de professionals procedents d’empreses, administracions, organitzacions empresarials o entitats sense ànim de lucre que, en el marc d’un espai de col·laboració, van compartir coneixements sobre diferents pràctiques. La majoria de les experiències estan impulsades per administracions públiques i centres de recerca.

Pel que fa als sectors d’activitat, es recullen iniciatives de l’àmbit de l’alimentació, construcció, tèxtil, sanitari, maquinària o farmacèutic entre d’altres. Les 53 experiències que es troben al document s’agrupen en diferents categories d’estratègia circular: residu com a recurs (21), recursos (4), disseny (10), allargar la vida dels productes (4), model de negoci (9) i altres (5).

La informació està recollida en un document accessible a través del portal del Vallès Circular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa