MónTerrassa
El Vallès Occidental aprova un Pla de reconstrucció social i econòmica
Reunió d'alcaldes del Vallès Occidental per aprovar el Pla de xoc
Reunió d’alcaldes del Vallès Occidental per aprovar el Pla de xoc | CCVO

!--akiadsense-->

Aquest dimarts s’ha reunit el Consell d’alcaldies del Vallès Occidental en una sessió virtual per debatre i aprovar el Pla de Reconstrucció de la comarca davant la crisi generada per la Covid-19. A banda dels representants municipals, al Consell d’alcaldies també hi han assistit representants de les entitats socials, econòmiques i universitats del territori. Els documents aprovats per unanimitat seran el full de ruta a seguir pel conjunt de la comarca per tal de poder reconstruir una comarca on els ERTOS han afectat més de 93.000 persones i on una de cada tres persones assalariades es troben a l’atur o afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació.

El Pla de reconstrucció pivota sobre 4 eixos: mesures transversals i territorials, mesures de protecció social, mesures de reactivació econòmica i mesures de sostenibilitat i responsabilitat social. El Pla els recull amb quatre objectius: Reinventem-nos, Protegim-nos, Activem-nos i responsabilitzem-nos. Sobre la base del consens i dels eixos del Pla es vol mobilitzar tots els recursos disponibles, acompanyant les empreses i protegir els col·lectius més vulnerables en aquesta situació de crisis que estan vivint, empoderant el territori per poder defensar els interessos de tota la ciutadania del Vallès Occidental. Aquest acord és un full de ruta per desenvolupar polítiques compartides per les diferents administracions locals de la comarca, respectant les característiques de cada municipi i les seves particularitats.

Les darreres setmanes s’han recollit les aportacions d’ajuntaments i entitats per aconseguir que el Pla de reconstrucció fos el màxim de participat possible. Des del Consell Comarcal també s’han mantingut reunions amb diferents entitats. Un cop aprovat el document diferents entitats ja han manifestat la seva adhesió al Pla. Aquest és el cas de CECOT, PIMEC, CIESC, Cambra de Comerç de Sabadell, Cambra de Comerç de Terrassa, UGT, CCOO i Creu Roja. Els propers dies es poden produir més adhesions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa