MónTerrassa
La UPC reivindica un retorn de 600 euros per cada 100 euros de finançament
  • CA

Per cada 100 euros de finançament públic que rep la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), es produeix un retorn a la societat de 600 euros de facturació. Així ho exposa l’informe ‘Impacte econòmic i retorn social de la UPC. Any 2019’ que aporta les dades més destacades de la contribució de la UPC a l’entorn. La universitat ha presentat l’informe en el marc de la jornada ‘50 anys transformant el territori: impacte econòmic i social sobre les ciutats UPC’, en què hi ha participat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

El document, elaborat pel Departament d’Economia de la UB, assenyala que aquest retorn es pot desglossar en una contribució de 410,6 euros al PIB de Catalunya, un retorn de 249,5 euros en rendes salarials i una recaptació fiscal estatal i autonòmica de més de 154,8 euros. A més, per cada 100.000 euros de finançament públic, es generen o es mantenen 5,9 llocs de treball.

Addicionalment, l’estudi destaca que l’existència de la UPC va generar, el 2019, 1.050 milions d’euros de facturació total a Catalunya. Fruit d’això, es van generar 716,7 MEUR de PIB, la qual cosa representa una contribució del 0,3%. Pel que fa a l’aportació al mercat de treball, l’activitat de la UPC va contribuir a crear o mantenir 10.371 llocs de treball a temps complert.

Terrassa, orgullosa de ser una ciutat universitària

Posteriorment, ha tingut lloc la taula rodona ‘Agenda urbana i societat del coneixement’, on hi han participat alcaldes, alcaldesses i representants municipals de les set ciutats on la universitat té campus.

“Som el segon campus urbà de Catalunya”, ha afirmat l’alcalde de Terrassa, alhora que ha definit el lligam universitat-ciutat com un model molt consolidat i ha afirmat que es treballa per aprofundir en totes les possibilitats de treballar en xarxa. A les xarxes socials ha conclòs que “estem molt orgullosos de ser una ciutat universitària i d’afrontar conjuntament els reptes”.

Ocupació generada per la universitat

La UPC també ha reivindicat la seva capacitat científica en suport de la indústria catalana. Així, és la universitat amb més patents registrades a Catalunya (184 en el període 2014-2018) i la que més extensions internacionals de patents ha fet en el període 2014-2018: 84 de les 301 de totes les universitats catalanes. Igualment, és el centre amb major nombre d’empreses derivades: 58 (42%) del total de 137 creades per les universitats catalanes (amb dades del 2018). En conjunt, aquestes han creat més de 300 llocs de treball i generen anualment més 50 MEUR de valor afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa