MónTerrassa
Un jutge condona un deute de 118 mil euros a una família de Terrassa
  • CA

El Jutjat de Primera Instància número 1 de Terrassa ha concedit el Benefici d’Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI) a una parella de Terrassa, gràcies a l’aplicació de la Llei de Segona Oportunitat. Segons informa en un comunicat el despatx Repara Tu Deuda, el matrimoni format per AC i DM, amb dos fills, han estat alliberats d’un deute que ascendia a 118.435 euros amb 10 bancs i entitats financeres.

Els advocats expliquen la seva història: “van demanar diversos prèstecs en comú i tenien una hipoteca la quota de la qual es va ampliar gairebé al doble després de la pujada de l’Euribor. Com que no hi podien fer front, van deixar de pagar-la per intentar negociar mentre pagaven els diferents préstecs. Encara que tots dos tenien bons sous i estabilitat laboral, els seus fills estaven estudiant als EUA, per tant, les despeses eren elevades. Finalment, van iniciar els tràmits per a acollir-se a la Llei de Segona Oportunitat“.

També hi havia deute públic amb l’Agència Tributària per un import de 29.230 euros. La Llei de Segona Oportunitat va entrar en vigor a l’Estat el 2015 però fins ara no contemplava la cancel·lació del deute públic, només la privada. Els responsables de Repara Tu Deuda Abogados expliquen que amb aquesta sentència s’avança perquè el deute amb administracions públiques també sigui objecte de cancel·lació, de moment a través d’un pla de pagaments a cinc anys en què no s’inclouen interessos i que serà revisat per un jutge (d’acord amb la capacitat de pagament de cada deutor)”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa