MónTerrassa
TxT creu que les ordenances son “les millors que permet la situació actual”
  • CA

El grup Tot per Terrassa (TxT) ha expressat que les ordenances fiscals municipals de l’any 2023 son “les millors que ens permet la situació actual”. Així ho ha manifestat la 3a Tinenta d’Alcalde Lluïsa Melgares durant el Ple Municipal extraordinari per l’aprovació de les ordenances, que es congelaran de cara l’any vinent, tenint en compte l’“incertesa extrema sobre el comportament de determinades variables econòmiques” i que “ningú sap del cert l’escenari que ens trobarem el 2023”.

Els terrassencs i terrassenques “estan patint una crisi de dimensions bíbliques iniciada arran de la Covid-19 i continuada en forma d’amenaça d’estagflació per una dràstica frenada del creixement econòmic i per una elevadíssima inflació”, ha expressat. I ha afegit que, per aquest motiu s’han congelat les ordenances, “fent només aquelles adequacions necessàries per imperatiu legal o per qüestions d’operativitat de gestió d’un impost o d’una taxa i sense abordar pujades que donada la situació financera municipal serien recomanables per no prendre seriosos riscos en matèria pressupostària”.

Un escenari incert de cara l’any 2023

Seguint en la mateixa línia, ha remarcat que hi ha massa aspectes afectats per la volatilitat dels mercats, i que no se sap quin serà el comportament del preu dels aliments, de les matèries primeres, dels preus en general o del preu de l’energia en particular. Tot això fa “dibuixar un escenari en que totes les conjectures són possibles i del que no s’entreveu una sortida a curt termini”.

Apunten que cal fer “un exercici de responsabilitat de govern”

Dins d’aquest dilema entre contenció empàtica i necessitats financeres, ja que recorda que l’Ajuntament també està afectat pels mateixos mals que afecten els ciutadans i empreses, “fem un exercici de responsabilitat de govern” i “establim els criteris que respectin les necessitats dels ciutadans”. “Anar més enllà del que s’ha plantejat podria ser un exercici de populisme que pagaríem molt car, i que en el pitjor dels casos ens podria portar a una intervenció dels pressupostos municipals”, subratlla.

El partit conclou que “vindran millors temps“, però ara “cal capejar la tempesta de la millor forma possible mantenint els compromisos, els serveis i totes les polítiques públiques a les que l’executiu s’ha compromès amb la ciutadania”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa