MónTerrassa
Els treballadors de Roler denuncien que l’ERO encobreix una deslocalització
  • CA

Els treballadors de l’empresa elaboradora i comercialitzadora de carn picada Roler han denunciat que l’acomiadament col·lectiu de més de 120 persones a la plantilla del grup Costa Food es tracta d’una deslocalització encoberta de la producció. Una de les delegades del comitè d’empresa ha explicat a Món Terrassa que l’ERO no es tracta de qüestions econòmiques, sinó que l’objectiu és capitalitzar i augmentar la producció d’una planta que té el grup a Extremadura. L’empresa, amb seu i fàbrica a Terrassa, va anunciar la setmana passada l’acomiadament de 126 treballadors dels 162 que hi ha a la plantilla, i actualment s’estan duent a terme les negociacions.

De moment, s’han dut a terme dues reunions i està prevista una tercer el proper dimarts 26 d’abril. Aquell mateix dia, els treballadors tenen pensat mobilitzar-se per fer més pressió. Segons explica la representant, en aquestes dues reunions, l’empresa ha mantingut la seva posició d’una indemnització de 20 dies per any a 12 mensualitats. Els treballadors ho consideren “injust” ja que consideren que no és el que els correspon: “Hi ha gent que porta més de 20 anys treballant aquí. Fins el 2012 son 45 dies, i a partir de llavors son 35 dies per any”.

Per la seva banda, Comissions Obreres d’Indústria de Catalunya (CCOO) ha mostrat en un comunicat el seu rebuig a l’ERO i també denuncia que “amb aquesta dràstica reducció de la plantilla es posa en risc el futur de la fàbrica vallesana“. El sindicat ha constatat que des que Costa Food va comprar l’empresa ha anat desmantellant poc a poc la planta i traslladant producció i maquinària cap a Extremadura, és a dir, que ha anat “seguint una estratègia empresarial que ara posa en risc el futur de 126 famílies“.

En aquest sentit, des del comitè s’exposa que “sembla que tinguessin previst anar desmantellant l’empresa poc a poc”. La representant afirma que l’advocada que els representa ha trobat que “hi ha coses que no tenen congruència amb el que l’empresa està plantejant” i que s’ha d’investigar si l’empresa ja previst l’ERO des del primer moment. “Un empresari pot fer el que vulgui amb la seva empresa, però sense perjudicar el treballador“, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa