La ciutat de Terrassa ja gaudeix d’un nou restaurant, en ple centre, al carrer de Volta, 23. En temps difícils i complicatsm en temps de restriccions per la pandèmia de la Covid-19 que encara cueja, hi ha empresaris valents que se la juguen i fan apostes fortes. Aquest és el cas que ens ocupa. El nom que han triat: Cal Tonyina Restaurant. L’establiment ja funciona des de fa uns dies. El restaurant va va obrir les seves portes el dia 11 de setembre, Diada Nacional. Els horaris, amplis: obert de dimarts a dissabte i amb servei de dinar i de sopar.

Cal Tonyina Restaurant/Cristina Capellades©

Amb el xef Bruno Zubek i de l’empresari terrassenc Salvador Ramon, està dirigit a un públic exigent i que aprecia una bona vetllada, ja sigui en família, amb amics o sol, a l’abast de totes les butxaques. Amb un menú de migdia, de dimarts a divendres, compost de tres primers, tres segons i dues postres a escollir per menys de 20 euros.

El producte principal i a partir del qual es desenvolupen els plats és la tonyina, donant una importància extrema al producte de proximitat. Es defineix com “una cuina de mar ressaltada amb les aromes i els sabors de la terra, orientant-nos a l’aprofitament i a la proximitat, en paraules del seu xef.

La carta presenta diverses propostes on s’hi pot tastar una fusió de la cuina mediterrània amb influències d’arreu del món com ara la cuina mexicana, japonesa o brasilera. Entre d’altres plats, a la carta de Cal Tonyina Restaurant també s’hi poden trobar ostres de l’Ebre en ceviche amb aire de xili de Jalapa o una broqueta de ventresca de tonyina i bleda xinesa a la planxa i albergínia amb farigola al forn.

Cal Tonyina Restaurant/Cristina Capellades©

Bruno Zubek, el xef de Cal Tonyina. Nascut a Brasil i format com a cuiner a la prestigiosa escola de cuina Hofmann de Barcelona, fa més de 15 anys que dirigeix projectes de restauració. Ha treballat, entre d’altres, a la mateixa Hofmann, amb els germans Colombo, del Xemei, el Bar Brutal i la Dama. Zubek, que és un enamorat del mar, vol portar-lo a les sensacions i a les emocions que experimenta el comensal al restaurant. La seva aposta pels vins naturals i els productes de proximitat és una filosofia de vida que trasllada a la seva cuina.

Salvador Ramon és empresari i de Terrassa i ha apostat per Cal Tonyina Restaurant per donar a conèixer al públic general un producte que ell coneix molt bé, com és la tonyina. President de Frime, la primera empresa de tonyina sostenible del país, és la tercera generació de la família Ramon que es dedica al sector del peix. Ramon ha apostat en els darrers anys per obrir negocis a la seva ciutat, Terrassa, els més innovadors dels quals són Cal Tonyina Botiga i Cal Tonyina Restaurant, per la seva especialització en un segment de producte com el peix. “Amb aquesta obertura busquem fer pròxim i assequible un producte d’altíssima qualitat. Volem fer accessible el consum del peix i popularitzar-lo”.

Cal Tonyina Restaurant/Cristina Capellades©

Nou comentari