MónTerrassa
Terrassa coneix de primera mà la gestió de residus del País Basc

Terrassa coneix de primera mà la gestió de residus que s’està duent a terme al País Basc. La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, ha format part d’una delegació de regidors i tècnics dels consistoris de Sabadell, Rubí i Cerdanyola, amb representants del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, que es troba visitant la regió.

L’objectiu és informar-se al màxim possible de diferents experiències de gestió de residus per tal de poder millorar la recollida selectiva a les grans ciutat de la comarca. La delegació ha pogut conèixer un dels projectes en marxa al país, com són els contenidors tancats a les ciutats d’Irún, Hondarribia i Donostia.

Indentificació i contenidors tancats

L’alcalde d’Irun, José Antonio Santano; l’alcalde d’Hondarribia, Txomin Sagarzazu i la Directora Gerent de la Mancomunitat de Serveis de Txingudi, Leire Zubitur han rebut la delegació i els han explicat el model de gestió de residus de la mancomunitat. En aquest cas, aquestes dues ciutats han iniciat un projecte de tancament dels contenidors de recollida de la matèria orgànica amb identificació de la persona usuària.

A Donostia, la delegació ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’alcalde de la ciutat, Eneko Goia i pel Regidor de Manteniment Urbà, Miguel Ángel Díaz. Han explicat a la delegació vallesana l’experiència de la ciutat en gestió de residus i en com s’organitzen les diferents entitats que treballen en aquesta gestió, des de la recollida fins el tractament. A Donostia també es compta amb un sistema de contenidor tancat per la recollida selectiva de la matèria orgànica des de fa més de cinc anys. En aquest període s’ha pogut valorar ja el funcionament d’aquest sistema.

També s’ha fet una visita al Parc mediambiental de Gipuzkoa, acompanyats per Jose Ignacio Asensio, Tinent de Diputat General i Diputat Foral de Medi Ambient i Obres Hidràuliques de la Diputació Foral de Gipuzkoa i President del Consorci de Residus de Gipuzkoa i César Gimeno, Director General de l’empresa de gestió de residus urbans de Gipuzkoa (GHK).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa