MónTerrassa
Terrassa aposta per l’economia social com a eina clau per sortir de la crisi
  • CA
Reunió del Consell Municipal d'Economia Social i Solidària
Reunió del Consell Municipal d’Economia Social i Solidària | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Aquest dilluns ha tingut lloc la primera sessió plenària del Consell Municipal d’Economia Social i Solidària. Ha estat de manera telemàtica i ha estat dirigida pel regidor d’Economia Social i Innovació i president del Consell Municipal d’Economia Social i Solidària de Terrassa (CMESST), Pep Forn. En primer lloc, Pau Consola ha estat escollit vicepresident del Consell per unanimitat, i com a única candidatura presentada. La trobada ha servit per fer un seguiment i avaluació de les activitats del Pla Estratègic de 2019 i per exposar els avenços amb la confecció del programa de Terrassa Cooperativa 2020, que serà enguany “especial”.

Un dels punts principals ha estat l’explicació de la situació de les empreses i entitats després de la Covid-19. El govern ha exposat les mesures que ha dut a terme per tal d’ajudar al sector de l’ESS. Així, s’han destacat els 17 assessoraments telemàtics a projectes de consolidació d’empresa però també de recent creació. “Ens ha sorprès que al principi, com era lògic i esperable, ens trucaven empreses demanant saber quins ajuts hi hauria i com s’articularien, però després, hem vist com d’aquesta crisi també han aparegut projectes nous, emprenedors que han apostat per tirar endavant la seva idea i creixement d’empreses d’economia social “, ha manifestat Montserrat Torres, tècnica del Departament d’Economia Social i Emprenedoria de l’Ajuntament de Terrassa.

Des de la regidoria s’ha fet seguiment de 20 projectes que havien passat pel Servei per saber com els estava anant i com se’ls podia ajudar. També destaquen que “vam ser els primers al principi de la crisi sanitària que vam enviar una enquesta per detectar les necessitats del sector, amb la resposta de 1.600 contactes entre economia social i emprenedoria. Això ha servit per elaborar les actuacions que hem anat realitzant aquests tres mesos: assessorament i sobretot de formació online”, subratllen. Vinculades a la Covid-19, el govern han volgut posar en valor totes aquelles iniciatives ciutadanes que han sorgit i que han comptat amb la implicació d’entitat d’economia social, com la producció de mascaretes.

El tinent d’alcalde Isaac Albert ha aprofitat per explicar als assistents el Pacte de Ciutat. El republicà ha exposat que l’acord polític vol generar un “espai de confiança amb un relat compartit i base tècnica del que està passant a la ciutat”. Ha ressaltat que la voluntat és que els agents econòmics, socials i polítics puguin treballar “conjuntament en un moment excepcional per ajudar la ciutat a sortir de la crisi amb l’ajuda i cooperació de tots”, i ha destacat que l’economia social i solidària “té un paper important per sortir d’aquesta crisi, ha de ser una de les eines més importants en la construcció de la Terrassa del futur”. Albert ha confessat que “no està sent fàcil” i ha demanat “fer tots un esforç” alhora que ha convidat “a tothom a participar-hi”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa