MónTerrassa
Un robot de cuina fabricat a Terrassa, estrella al Mobile World Congress

Un robot de cuina fabricat a Terrassa és una de les estrelles que s’han pogut veure al Mobile World Congress de Barcelona, que clou aquest dijous, dia 2 de març. Mycook Next està fabricat pel Grup Taurus i és l’únic robot dissenyat i fabricat a tot l’estat espanyol, en concret a la nau industrial de TAG Automotive de la ciutat vallesana.

L’anunci d’aquest enginy revolucionari ja es va fer al setembre de l’any passat, quan l’empresa lleidatana d’electrodomèstics va aprofitar la Fira IFA 2022 a Berlín per presentar el Mycook Next, un aparell dotat de l’última tecnologia i que està cridat a ser el futur de la cuina. Però no ha estat fins aquesta setmana que s’ha pogut veure per primera vegada i testar el robot. Mycook Next es pot adquirir des de la pàgina web oficial, amb un preu de 1.119 euros.

Fonts de la companyia expliquen que Mycook “va ser el primer robot de cuina amb connexió wifi i en crear una comunitat d’usuaris que poden penjar les seves receptes al Club i interactuar entre ells”. De fet, actualment, ja hi ha més de 80 mil membres actius a la comunitat Mycook d’Espanya, els quals han compartit prop de 20 mil receptes.

Mycook Next, un robot amb l’última tecnologia

El Mycook Next destaca per la seva pantalla tàctil a color de més de 10 polzades, des de la qual es pot accedir a les 30 funcions culinàries indexades, a més del “receptari online” amb les receptes; i filtrar-les per ingredients, pensant especialment per les al·lèrgies alimentàries. A cada recepta s’hi pot veure el contingut nutricional, afegir els ingredients a la llista de la compra sincronitzada al telèfon mòbil o afegir-la al planificador del menú setmanal.

Destaca per haver ampliat la capacitat de la gerra, que arriba als 3,75 litres, així com la vaporera, de 5 litres. Respecta a altres models de la gama Mycook pot fer més de 30 procediments diferents. Per exemple, compta amb tecnologia NextInduction, un sistema d’escalfament per inducció amb una bàscula d’1 gram de precisió i permet arribar als més de 140ºC de forma ràpida.

Mycook Next és el primer dels projectes que s’ha dut a terme a la fàbrica de Terrassa, després que el 2022 Taurus adquirís l’empresa TAG Automotive -antiga Nifco-, per un valor d’11 milions d’euros. La filial s’ha quedat amb un dels productes estrella, el qual s’espera que sigui un èxit de vendes i permeti a la companyia seguir amb el pla de creixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa