MónTerrassa
La renda de les llars de Terrassa, carrer a carrer
  • CA
Nivell de renda per barris de Terrassa
Nivell de renda per barris de Terrassa | INE

!--akiadsense-->

La renda mitjana de les llars de Terrassa va superar els 31.000 euros, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que per primera vegada ha fet públiques aquestes dades amb la segmentació més petita que existeix: les seccions censals. Per poder obtenir aquest resultat, l’INE ha hagut de creuer les dades del cens amb la informació econòmica que proporciona l’Agència Tributària, una combinació que permet elaborar una mapa molt detallat de les diferències d’ingressos dels egarencs.

L’Aplicació et permet projectar mapes amb diferents resultats, per exemple, amb el nivell mitjà per persona, pero també per llar. També es pot escollir per població superior a 65 anys o menors de 18 anys, així com per nivell d’ingressos inferiors al llindar de 7.500 euros. Si es vol accedir amb més detall a les dades, l’INE permet fer-ho a través del format de taules on es s’especifiquen tant per districtes com per seccions censals la renda mitjana o d’on provenen els ingressos.

A Terrassa podem veure que la renda mitjana per persona se situa en 11.745 euros, amb una forquilla que va des dels 8.500 euros de mitjana al districte 2 als 15.100 euros del districte 1. Pel que fa a les llars, la renda mitjana se situa als 31.250 euros, amb una forquilla entre el districte més ric amb el més pobre de fins a 14 mil euros de diferència.

Distribució de la renda per persona

!--akiadsense-->

Renda mitjana per llar

!--akiadsense-->

Com a curiositat i encara amb més detall, es pot veure que la zona on es concentra un major índex de riquesa per llar es troba situat als carrers propers al Raval de Montserrat i carrer Sant Pere amb un total de 47.780 euros de mitjana:

La zona més rica de Terrassa

!--akiadsense-->

Mentre que en l’altre extrem, la zona més “pobre” de Terrassa és el barri de Vilardell amb una mitjana de renda familiar de 16.049 euros, segons dades recollides per l’Institut Nacional Espanyol:

La zona més pobre de Terrassa

!--akiadsense-->

Aquí pots accedir al mapa de renda mitjana per persona a la nostra ciutat, en un mapa interactiu que et permet saber per districtes (colors més foscs a més clar segons el nivell de renda) però també clicant a cada secció censal les dades en concret:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa