MónTerrassa
‘Recooperem’ rep 50.000€ per portar l’aprofitament alimentari a hospitals
  • CA

El projecte d’aprofitament alimentari ‘Recooperem‘ ha obtingut finançament de l’Agència de Residus de Catalunya per portar el projecte als hospitals. El projecte va presentar “Reduint el Malbaratament Alimentari als hospitals; Reinventant l’entrega dels aliments” en el marc de la convocatòria de subvencions per a projectes de prevenció per a la reutilització de residus municipals, que promou la mateix Agència. El projecte ha estat aprovat i es rebran prop de 50.000€ per a portar-lo a terme entre aquest any i el 2024.

Aquest projecte, que durà a terme el Consell Comarcal del Vallès Occidental, contempla la “promoció de pràctiques de reducció de malbaratament alimentari amb les empreses de restauració col·lectiva, especialment en els hospitals“, apunten en un comunicat. Es vol consolidar l’expansió més enllà de l’àmbit escolar, incidint en grans empreses i en espais que compten amb menjadors col·lectius, com els centres hospitalaris.

De fet, aquest any ja s’han incorporat dues empreses al projecte, una a Castellar del Vallès i una altra a Palau-solità i Plegamans, que han contribuït a augmentar els àpats aprofitats i distribuïts a la comarca.

Proves pilot i tallers sobre aprofitament alimentari

El projecte també preveu la realització de proves pilot de redistribució dels aliments i la realització de tallers didàctics i pràctics sobre aprofitament alimentari adreçats a joves i famílies de les escoles, així com també a la ciutadania en general que vulgui portar a la pràctica mesures d’estalvi i protecció del medi ambient.

Promoure la sostenibilitat alimentaria més enllà de les escolles

El projecte vol “promoure la sostenibilitat alimentària i prevenció del malbaratament alimentari mitjançant un conjunt d’actuacions que amplien i complementen l’abast de les iniciatives ja consolidades a la nostra comarca”, com el Recooperem. Aquest últim tracta l’aprofitament d’excedents alimentaris a les escoles (menjadors escolars) per la seva posterior redistribució, a través dels bancs d’aliments i el Mercat Circular d’aprofitament de la fruita i verdura al mercat comarcal Mercavallès.

Amb aquest projecte es reforça “l’aposta del Consell Comarcal per la Sostenibilitat alimentària i la voluntat de seguir treballant per a la seva consolidació i extensió a nivell comarcal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa