MónTerrassa
Dues empreses s’adhereixen al projecte Recooperem d’aprofitament alimentari

Dues empreses de la comarca s’han adherit al projecte ‘Recooperem‘ per aprofitar el sobrant alimentari dels seus menjadors col·lectius. Es tracta de l’empresa Noucor de Palau-solità i Plegamans i la cooperativa TEB de Castellar del Vallès, dues empreses que disposen de menjador col·lectiu per al seu personal i volen poder aprofitar els àpats que no s’han arribat a servir per evitar el malbaratament alimentari.

El projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, consisteix en la recollida de l’excedent d’àpats preparats i productes de primera necessitat de les empreses. Posteriorment, els aliments es distribueixen entre la ciutadania, especialment a aquelles persones o famílies de la comarca que necessiten un suport en l’alimentació. Així doncs, les empreses poden prevenir el malbaratament alimentari garantint la recuperació d’aliments cuinats, alhora que fomentant l’aprofitament dels aliments al llarg del cicle.

Així mateix, s’està treballant amb altres empreses de la comarca i amb hospitals per poder establir vies de col·laboració. La incorporació d’empreses forma part de l’expansió del projecte Recooperem que es porta a terme des de principis d’any, i en aquesta nova etapa també s’ha iniciat amb una prova pilot a Palau-solità i Plegamans i Castellar del Vallès, implicant empreses, incorporant noves entitats socials al projecte, fent un pas endavant en la digitalització dels processos i incorporant el transport sostenible amb bicicletes elèctriques de càrrega, que puguin servir per fer els lliuraments.

Les empreses Noucor i TEB Castellar

La companyia farmacèutica Noucor s’ha incorporat aquest mes de juny al projecte. L’empresa encarregada del menjador a Noucor és qui recull els menús sobrants que no hagin sortit de la cuina i els transporta fins a l’entitat social Caritas Palau que els guarda en un congelador per evitar trencar la cadena de fred. Després es reparteixen a domicilis del poble.

Per altra banda, al centre ocupacional TEB Castellar es treballa per desenvolupar i mantenir les capacitats de les persones usuàries, tot fomentant la seva autonomia personal i social. En aquest cas, les entitats que participen en la distribució dels aliments són Càritas Castellar i Creu Roja Castellar, que són les encarregades de distribuir els àpats amb la coordinació de l’Ajuntament del municipi. A Castellar participen en el Recooperem totes les vuit escoles del municipi, junt amb quatre empreses de menjador i les entitats socials Càritas i Creu Roja.

Més de 40.000 àpats des de 2015 fins a 2021

El juliol de 2022 participen en el Recooperem 13 municipis, 59 escoles, 17 empreses de restauració i 15 entitats socials d’àmbit local. Des de 2015 a 2021 es van servir més de 40.000 àpats, arribant a gairebé 3.500 famílies i evitant generar més de 15.000 quilos de residus.

Els municipis que formen part del Recooprem són: Badia, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Palau-solità i Plegamans, Rellinars, Rubí, Terrassa, Vacarisses, Viladecavalls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa