MónTerrassa
Pep Tomàs: “La Cambra sempre ha entrat en política, però defensant l’statu quo”
  • CA
c
L’acte de presentació de la candidatura Eines de país a la Cambra de Comerç de Terrassa | R.R.

!--akiadsense-->

Aquest dimarts s’ha presentat oficialment, a la Cambra de Comerç de Terrassa, la candidatura independentista impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana i el Centre Català de Negocis que es presenta en els comicis d’aquest mes de maig (es pot votar telemàticament del 2 al 6 de maig i, presencialment, el dia 8 de maig). Sota el lema “Les Cambres: Eines de país”, la candidatura independentista està encapçalada per Natàlia Cugueró, candidata a la presidència de l’òrgan per Terrassa. “Aquest és un moment històric per nosaltres, perquè les Cambres han estat inexistents fins ara. A l’statu quo sempre li ha interessat que no es voti. A Terrassa, a les eleccions hi participava fins ara un cens menor. Haver-nos presentat fa que hi hagi eleccions. Ja hem aconseguit un objectiu, passi el que passi”, ha exposat Cugueró, que vol apostar per “renovació i futur”. Segons la candidata a la presidència, la Cambra de Terrassa “no representa el segle XXI”.

Cugueró, a més, ha reivindicat que la seva és una candidatura “desacomplexada políticament”. “Som independentistes. No representem l’interès de ningú. Ser neutrals vol dir, en el fons, ser de l’statu quo, que existeix a tot arreu. A Terrassa també hi ha un statu quo i un Ibex-35. Diem que som catalans, independentistes i que això és la realitat del país”. La candidatura Eines de país tot just fa uns mesos que treballa, però estan decidits a donar la sorpresa a les urnes, on criden a una alta participació. Un dels seus candidats, Miquel Serracanta, s’ha sumat a les queixes pel fet que la gran majoria de petits empresaris i autònoms desconeguin que poden votar i que, per fer-ho, han d’estar registrats al cens. Serracanta ha convidat a fer córrer la veu als petits comerços i autònoms per tal que, d’aquí al dijous, puguin aconseguir la màxima difusió possible.

“Molts empresaris no saben què fa o què els aporta la Cambra. Volem fer la Cambra més democràtica, que el cens estigui bé i la gent pugui votar en un sentit o un altre”. Pep Tomàs, coordinador de l’ANC Terrassa, també ha criticat que, a 48 hores de les eleccions a les cambres de comerç, “molts petits empresaris i autònoms encara no sàpiguen que hi ha eleccions on poden votar els seus representants. És increïble. Això és el que està passant a la Cambra de Comerç de Terrassa”. Tomàs ha fet una crida a votar, i ha reivindicat la necessitat que els empresaris es posicionin políticament. “Un altre candidat ha dit que els empresaris no s’han de pronunciar políticament… Si els empresaris no entren en política, malament anem. La Cambra sempre ho ha fet, però no ens podem enganyar si diem que ha entrat en política defensant l’statu quo. Això ha de canviar. Som gent disposada a renovar la Cambra des de dins, donant veu a l’autèntic teixit empresarial de la ciutat”, ha afegit el coordinador de l’ANC a la ciutat.

Ramir de Porrata-Doria, emprenedor i empresari, ha aprofundit en la importància de les Cambres com a eines de país. “El vot a les cambres trascendeix l’economia, és un vot de país”, ha comentat. “A Catalunya hem de tendir cap al model empresarial d’Alemanya. I les Cambres tenen aquest repte. La llibertat està molt associada als empresaris, a gent que vol ser lliure. I no poden ser lliures si viuen en un país que no els deixa ser lliures. Per davant d’empresaris som persones, amb les nostres conviccions i idees. La candidatura no ve a fer política, sinó a fer país. No podem permetre’ns que es doni l’esquena a la gent. La Cambra està aixecada per la gent del país i s’ha de posar al seu costat”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa