MónTerrassa
Presència femenina a la indústria agroalimentària, nou programa d’ocupació
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental engega un nou projecte d’ocupació per potenciar la presència femenina en la indústria agroalimentària. Tota una novetat i declaració d’intencions. “Presència femenina a la indústria agroalimentària” vol posar el focus en la millora i adaptació de les competències professionals de dones en situació de reincorporació al mercat de treball, en l’àmbit de la indústria agroalimentària. Aquest projecte es suma al que ja es ve fent des de l’estiu, per millorar l’ocupabilitat de les dones en entorns rurals i municipis petits. Tot plegat, respon a l’aposta comarcal per fomentar la igualtat de gènere en l’ocupació.

El projecte vol donar suport a la a la transformació i creació de nous perfils professionals en l’àmbit de la indústria agroalimentària mitjançant actuacions de reorientació professional pel coneixement de les oportunitats en el sector agroalimentari i actuacions d’actualització i coneixement en competències emergents vinculades a la sostenibilitat i la digitalització. Per assolir aquest objectiu es planteja un treball de capacitació professional i diversos microaprenentatges de dones en procés de recerca de feina, fomentant l’apoderament de gènere i facilitant així la seva inserció laboral en el sector de la indústria agroalimentària.

Dos subprojectes: el primer, reskilling i el segon, upskilling

El projecte s’articula a través de dos subprojectes: el primer, reskilling i el segon,  upskilling, que plantegen diferents accions que permetran a cada participant dissenyar un itinerari flexible. Aquest tipus de formació, que afavoreix l’ocupabilitat mitjançant l’aprenentatge continu, consistirà en que les dones participants puguin fer actuacions més concretes com microaprenentatges, ser acompanyades per Mentores representatives en empreses del sector durant tot el període, etc.

El concepte de reskilling fa referencia a l’acció de recapacitar persones treballadores amb un conjunt diferent d’habilitats per tal de millorar les seves funcions dins de les empreses, i incorporarà una actuació de formació professionalitzadora de 270h en Sistemes de qualitat alimentària i 80 h de pràctiques en empreses principalment. El concepte d’ upskilling està més vinculat a la innovació i actualització de perfils professionals, és a dir, es tracta d’ensenyar noves competències a la persona treballadora per optimitzar-ne l’exercici.

Les participants tindran l’oportunitat de visitar empreses del territori líders en el sector per explorar les diferents ocupacions associades a la indústria i conèixer in situ les necessitats de les mateixes. També participaran en un jornada de networking final amb l’objectiu de poder posar en valor tot el que han après durant el projecte.

Les persones interessades en participar en el projecte, poden contactar amb el Consell Comarcal a través del correu electrònic  [email protected].

Aquest programa s’ha iniciat el mes d’octubre i finalitzarà el 31 d’octubre del proper any, i es desenvolupa en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals 2018 del Servei Públic d’Ocupació i és finançat pel SOC, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Trabajo  i la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Governs Locals. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa