MónTerrassa
Preocupació a la indústria química del Vallès per l’increment de costos
  • CA

La indústria química del Vallès Occidental ha donat a conèixer la seva preocupació davant l’increment sostingut dels costos empresarials. En un comunicat emès per la patronal PIMEC Vallès Occidental, afirmen que les empreses del territori dedicades a aquest sector comencen a notar en excés l’augment “considerable” de costos derivats per l’encariment de l’energia i la pujada continuada del preu de les matèries primeres.

Aquesta reflexió s’ha traslladat en una trobada entre el president de la patronal comarcal, Xavier Pujol, amb el president de l’AIQC, David Pagán, i una vintena d’empresaris i empresàries de la comarca. A més de la preocupació pels costos, també han posat de manifest el patiment innecessari que suposa “l’excés de burocràcia administrativa”. Un altre dels temes que s’ha volgut posar sobre la taula com a urgència del sector és “la manca de perfils qualificats” per donar cobertura a determinats perfils professionals.

Un dels motors de l’economia catalana

Per la seva banda, en el decurs de la reunió, Xavier Pujol ha encoratjat al teixit productiu a ser “positius” i aprofitar les oportunitats que sorgeixen dels canvis del model productiu, com la digitalització o la sostenibilitat. Així mateix, ha explicat el treball que la patronal està duent a terme a l’hora de posar a les pimes al pont de comandament de l’economia a través de l’activisme empresarial, també en l’àmbit local i sectorial, com és el cas de la indústria química del Vallès Occidental, la qual considera “un dels motors de l’economia catalana”.

El president de l’AIQC ha explicat a les empreses assistents a la trobada tota la feina que s’està realitzant des de la seva associació de la mà de PIMEC Vallès Occidental: “Volem consolidar un lobby de pimes que pugui representar al sector de les empreses químiques, tot articulant la informació i els serveis a les empreses perquè siguin més innovadores”. Pagán també ha defensat una adaptació de la normativa i la legislació a les necessitats de les pimes, ja que considera que “moltes mesures es fan pensant en les empreses d’una dimensió més gran”. En aquest sentit, ha posat com a exemple la normativa d’envasos, la qual afecta el sector industrial del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa