MónTerrassa
Els polígons industrials troben un nou aliat en l’Ajuntament
  • CA
Representants de Cecot i de la nova agrupació de polígons a Terrassa
Representants de Cecot i de la nova agrupació de polígons a Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dilluns s’ha formalitzat la constitució de l’Agrupació de Polígons de Terrassa amb l’objectiu de millorar i dinamitzar l’activitat de les empreses ubicades en els 18 polígons en actiu que hi ha a la ciutat. Des dels polígons s’ha considerat que és un “dia històric. Amb aquesta agrupació farem un front comú vers amb les administracions”, ha subratllat el president de l’Agrupació, Jordi Vilar. La iniciativa surt des de fa dotze anys però ha estat en els darrers mesos que s’ha treballat amb Cecot per tal d’engegar-ho.

La nova entitat acollirà socis o no de la Cecot, i restarà oberta a tot tipus d’empresa que conformen els polígons egarencs. Es faran reunions periòdiques, “sota el paraigües de la patronal Cecot”, i un dels punts claus dels quals es mostren més satisfets, ha dit Vilar, és perquè “l’agenda l’anirem coordinant amb les administracions, perquè la interlocució directe és vital per tirar endavant aquest projecte“. Problemàtiques com la neteja, seguretat, infraestructures, o la convivència entre habitatge particular i indústria, seran “els puntals” sobre els quals girarà l’agrupació, que primer, avancen, “caldrà fer una auditoria interna de cada polígon per saber les mancances específiques que té”.

Des de la Cecot consideren que “històricament, l’administració municipal ha desatès les necessitats d’inversió i de manteniment en aquests espais d’activitat econòmica” però l’actual equip de govern “contempla dins del seu programa d’acció un capítol dedicat a la indústria i als polígons”. Antoni Abad, president de la patronal, subratlla que “avui el que fem és aliniar forces, els temps actuals conviden a pensar en colideratge i un diàleg en confiança i bidireccional per prendre millors decisions. I Terrassa no vol prendre passada i vol posicionar-se en termes competititus encara millor”, ha dit. Des de la Cecot consideren que el seu paper pot ser d’enllaç o de facilitar una “competitivitat addicional”, per exemple amb el gran projecte de distribució d’energia elèctrica a través de tecnologia fotovoltaica.

Finalment, el tercer eix implicat en la constitució de l’agrupació, l’Ajuntament de Terrassa, a través del seu tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Isaac Albert, ha explicat la importància de “generar un espai de trobada i diàleg entorn dels polígons. Per primera vegada comencem a construir una interlocució entre administració i polígons, això és bàsic per poder detectar problemàtiques i trobar-ne solucions“. Albert ha explicat que per tal de fer més competitius els polígons cal focalitzar-se en les tres potes: gestió, model i infraestructura. El que és més fàcil de detectar són les infraestructures (residus, carrers, comunicacions) però hem d’anar més enllà”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa