La Policia Municipal de Terrassa ja podrà interposar multes als vehicles que estiguin mal aparcats al centre comercial del Parc Vallès. Aquesta és una de les novetats que s’han incorporat en el nou conveni de col·laboració entre els responsables del centre d’oci amb l’Ajuntament de Terrassa. D’aquesta manera es busca incrementar la seguretat viària, però també millorar la circulació i mobilitat en l’estacionament privat ubicat a l’avinguda del Tèxtil de Terrassa.

L’acte de signatura del conveni ha tingut lloc dijous, 28 d’octubre, amb la presència de la primera tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; la regidora d’Accessibilitat, Salut, Capacitats diverses i Gent Gran, Mònica Polo; i l’Acquisition & Asset Manager en representació de FREY, propietària de Parc Vallès, Thibault Coatanea.

L’acord permetrà que en cas d’infraccions de trànsit que es duguin a terme dins del recinte privat puguin ser penalitzades. Els vigilants de seguretat podran alertar la Policia Municipal i dur a terme les denúncies pertinents en aquells casos que s’incompleixi l’Ordenança de Mobilitat o la resta de normatives aplicables. Igualment, en cas necessari, es podrà procedir a la retirada del vehicle per part del servei municipal d’Egarvia.

Respectar les places reservades

Des de l’Ajuntament de Terrassa, la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares s’ha felicitat per aquest acord que suposarà “fer un pas endavant per regular el trànsit i la circulació en aquest aparcament privat però d’accés públic i sense barreres”. Tot plegat es traslladarà amb més seguretat per a vianants i conductors. La responsable municipal ha afegit que l’Ajuntament té pensat aplicar aquest conveni en la resta d’empreses titulars de vies i aparcaments privats d’ús públic.

La regidora d’Accessibilitat, Mónica Polo, també s’ha mostrat satisfeta per aquest conveni ja que recorda que dona resposta a una de les queixes reiterades que es rebia des de l’Oficina. I és que els usuaris amb mobilitat reduïda o amb problemes d’accessibilitat es trobaven sovint que alguns conductors ocupaven les places reservades, “dificultant l’accés al seu destí”.

Comentaris

    Aleix Octubre 28, 2021 | 13:22
    Això està molt bé, el que també seria genial es que modifiquessin l'amplada de les places per adaptar-les a la mida dels cotxes actuals. La majoria de les places del centre comercial son molt i molt estretes i alguns usuaris descartem algunes zones d'aparcament per por a cops in-desitjats degut a la proximitat entre cotxe i cotxe. Això també provoca que abans de finalitzar l'aparcament els ocupants del vehicle hagin de baixar del cotxe ja que un cop estacionat pràcticament es queden sense espai per obrir les portes.
    Eva Octubre 29, 2021 | 07:05
    Totalment d'acord amb el comentari de l'Aleix, només que jo afegeria que el fet que aquestes places siguin tan estretes fa que alguns espavilats aparquin ocupant dos places

Nou comentari