MónTerrassa
PIMEC ofereix 1.900 places pels graus de Formació Professional
  • CA

Antoni Cañete, president de la patronal PIMEC, considera insuficients les mesures que el Departament d’Educació ha pres en relació la manca de places d’FP. Tot i valorar positivament que el Departament hagi activat algunes mesures, el president de la patronal creu que aquestes no donen una sol·lució vàlida per fer front a la problemàtica. Per aquest motiu, la patronal ha posat a disposició del Departament 1.900 places més.

Des de la patronal creuen que s’ha de donar una major concertació de places. Les mesures anunciades pel Departament “només cobreixen una part del volum de sol·licituds i no garanteix plaça als qui van sol·licitar cursar cicles formatius de grau superior”, afirmen. Per la seva banda, des del Departament defensen que no tenen “l’obligació de garantir plaça a tots els sol·licitants de grau superior” i que, per aquesta raó, no modifiquen el nombre de places.

Cañete ha declarat que “la formació professional és un instrument de competitivitat i ocupabilitat cabdal per donar resposta a les demandes del nostre del país”. Una resposta que, segons el president, ha de tenir en compte totes les potencialitats del servei educatiu. “L’increment de ràtio i grups i la formació a distància només són una solució parcial i davant dels problemes tan greus com el dèficit de persones formades. Calen solucions extraordinàries, urgents i que donin resposta a tothom”, ha explicat.

Per aquest motiu, PIMEC posa a disposició del Departament d’Educació més de 1.900 places a través de patronals de centres, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i la Confederació de Centres Autònoms de Catalunya. Des de la patronal confien en rebre una resposta urgent, ja que “seria inexplicable que el Departament desatengués aquestes places”, defensen.

El president avisa que aquesta situació “pot repercutir en anys posteriors, generant frustració i descrèdit envers el sistema, quan hauríem de preservar el prestigi de la formació professional i consolidar aquest creixement de la demanda, que esperem que l’any vinent sigui superior”. En aquesta línia, lamenta que “després dels esforços realitzats durant anys per prestigiar l’FP i fer-la atractiva per a les persones joves com una opció de valor, ara no siguem capaços de donar-hi resposta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa