MónTerrassa
Terrassa vol posar ordre als graus i centres de Formació Professional

“No volem que ens tornem a trobar com l’any passat”, ha manifestat la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, en referència a les dificultats que van tenir estudiants de Terrassa per trobar plaça als graus de Formació Professional (FP). Per posar fil a l’agulla a un problema que s’ha tornat endèmic amb els anys, el govern s’ha reunit amb el director general de l’FP, Àngel Miguel, per transmetre-li la preocupació sobre la situació actual de places al Grau Mitjà. Ciurana però ha assegurat que no es tracta només de queixar-se sinó que l’executiu local vol formar part de la solució, i per això volen participar en la proposició de l’oferta d’estudis.

“Aquest dimecres comença el període extraordinari per sol·licitar la inscripció i realitzar la matrícula. Sóc optimista, perquè veient les xifres de juliol on van quedar 4.600 places vacants de grau mig i 5.400 de grau superior a Catalunya, més els grups extraordinaris que hem fet aquest any a Terrassa i l’increment de ràtios per classe, creiem que suposarà que tothom tingui plaça”, ha manifestat. Una plaça però “que no podem assegurar que sigui la primera opció. Esperem però que no sigui tampoc l’última”, ha matisat. D’aquí neix la necessitat, afirmen des de la regidoria, que es planifiqui de manera conjunta les necessitats de l’FP al conjunt del territori.

A més, Terrassa s’està preparant per crear centres integrals de Formació Professional, és a dir, tornar a la idea de tenir centres educatius dedicats exclusivament a la FP. “Encara hem de concretar quin centre o centres seran integrals, però creiem que s’ha de posar ordre a la secundària i FP de la ciutat, perquè ara pràcticament tots oferten de tot, i potser aquesta no és la millor manera”, ha dit Ciurana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa