MónTerrassa
PIMEC exigeix aplicar el passaport Covid per posar fi al límit d’aforament
  • CA

La patronal PIMEC ha demanat l’aplicació generalitzada del passaport Covid per tal que les empreses que encara es troben amb restriccions o límits d’aforament -com és el cas de l’oci nocturn- puguin obrir al complet i realitzar la seva activitat amb total normalitat. Ho ha fet a través d’un comunicat, just coincidint amb el dia en que Catalunya diu adéu a la majoria de restriccions amb l’excepció de la mascareta.

La patronal celebra l’eliminació de la majoria de restriccions amb la frenada en l’evolució de la pandèmia, però considera que “queden debats pendents i passos a fer per a la recuperació del teixit productiu català”. En aquest sentit, PIMEC considera que l’aplicació generalitzada del passaport Covid permetria a les empreses no tenir les obligacions i deures que no s’han eliminat amb aquesta modificació de les mesures. Algunes d’aquestes obligacions encara vigents són el manteniment de l’aforament del 70% a l’oci nocturn, les limitacions d’horari entre setmana o aforament a l’interior de bars i restaurants. També declara que totes aquestes mesures “dificulten encara la incipient recuperació de sectors que porten gairebé dos anys afrontant restriccions plantejades de forma poc coordinada i coherent” i que es podrien evitar amb l’aplicació del passaport covid.

PIMEC també considera que no afrontar el debat del passaport per accedir als centres de treball ens allunya del que ja han fet altres països i avantposa interessos individuals per sobre del col·lectiu: “Cal respectar la llibertat individual a no vacunar- se, a l’ús del propi cos, però no a canvi d’accentuar riscos i mantenir obligacions pels que sí que ho fan, i és urgent adoptar mesures que permetin millorar l’abast de la vacunació, i alhora, control d’accés a les empreses, perquè aquesta és la millor mesura de prevenció i la forma de protegir l’interès general”.

Per aquest motiu, PIMEC es posa a disposició del Govern de la Generalitat de Catalunya per treballar per assolir els consensos que facin efectives les mesures pertinents per tal d’afavorir la recuperació completa del teixit econòmic català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa