MónTerrassa
PIMEC considera imprescindible potenciar el teletreball
  • CA

La patronal PIMEC ha presentat els resultats d’un estudi que apunten que el teletreball s’està perdent, amb només una de cada tres pimes que plantegin implementar-lo de manera permanent. Per aquest motiu, Josep Ginesta, secretari general de la patronal, ha defensat que el treball a distància s’ha de potenciar, compaginant-lo amb el presencial, perquè beneficia les empreses, les persones i la societat. Aquest estudi s’ha realitzat a través d’una enquesta a les empreses sobre la implantació i la continuïtat del teletreball al teixit productiu de Catalunya.

Davant els nous escenaris que s’han generat arran de la pandèmia en el món del treball, els resultats de l’estudi de PIMEC constaten que és imprescindible potenciar el teletreball, flexible i planificat. Ginesta ha defensat al llarg d’una roda de premsa telemàtica que “el teletreball ha resolt part de la problemàtica de les empreses al llarg de la pandèmia i ha accelerat el procés de digitalització“. En aquesta línia, ha lamentat que actualment només 430.000 persones teletreballin a Catalunya, una xifra molt baixa segons el secretari general.

L’estudi de la patronal catalana revela exactament que un 41% de les empreses preveu implementar el teletreball entre 1 i 1,5 dies a la setmana, degut a que el límit regulat a la Llei del Treball a Distància és del 30%, i que només una de cada tres empreses ha plantejat implementar el teletreball de manera permanent, sobretot aquelles del sector digital. Addicionalment, ha afegit que la majoria de pimes consultades preveu implementar el teletreball de manera parcial i per a menys del 50% de la plantilla. Ha volgut recordar que el treball a distància no ha de ser uniforme, sinó que s’ha d’adaptar al sector, dimensió, territori, la diversitat dels llocs de treball i activitat que desenvolupen les empreses. Per aquests motius, el secretari ha proposat “flexibilitat” i ha demanat models híbrids, que compaginin el treball presencial i teletreball de manera igualitària.

Sílvia Miró, directora de l’Àrea de Treball de PIMEC, també ha intervingut en la roda de premsa per recordar que per més de la meitat de les empreses el teletreball “ha comportat una major flexibilitat horària o una distribució diferent de la jornada” i que, si bé la pandèmia ha fet que el model del teletreball augmenti, l’estudi ha indicat que el 29% de les pimes catalanes que teletreballaven al llarg de la pandèmia ja l’havien implementat anteriorment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa