MónTerrassa
El model virtual de Fira Terrassa Tria Futur convenç al govern
  • CA

El Govern municipal fa una valoració molt positiva de la Fira Terrassa Tria Futur, que ha aplegat durant els dies 7, 8 i 9 de maig una elevada participació en la seva primera edició, que s’ha fet online. La Fira estava prevista per als dies 28 i 29 d’abril al recinte Firal de Terrassa, però a causa de l’estat d’alarma decretat per la crisi de la Covid-19 s’ha traslladat a l’àmbit virtual en sintonia amb la tendència que s’ha produït en el marc de l’acció educativa per poder mantenir l’activitat de forma no presencial.

Amb aquesta edició de Fira virtual s’ha pogut mantenir el gruix dels continguts previstos en el format presencial adaptant-los a l’entorn digital, i treure partit de tot el potencial que ofereixen les eines en línia i les xarxes socials. A través del web triafutur.terrassa.cat el públic, tant alumnes com famílies, docents i professionals han pogut accedir a píndoles informatives, xerrades, exhibicions i sessions d’orientació personalitzada per guiar-se en els respectius futurs formatius i professionals. Concretament, la Fira Terrassa Tria Futur ha ofert 107 píndoles, 17 xerrades i 38 exhibicions, a més de 77 entitats participants que han exposat en estands virtuals la seva oferta formativa.

La Fira Terrassa Tria Futur també ha ofert sessions personalitzades d’orientació formativa i professional sobre orientació educativa, mobilitat internacional, formació ocupacional, empresa i FP dual i emprenedoria. La participació en aquestes activitats ha estat elevada ja que s’han comptabilitat 37 sessions individuals d’orientació i prop de 400 persones han entrat en alguna de les xerrades que s’han realitzat en directe. El web de la Fira ha registrat prop de 23.600 visualitzacions en els tres dies que ha durat l’esdeveniment.

El Govern, doncs, valora que la fira Tria Futur ha estat un èxit, ja que ha permès que, malgrat la situació d’alarma/emergència molts joves hagin pogut disposar de suport i orientació per trobar un el seu camí formatiu i professional. El Govern municipal confia poder repetir la Fira l’any que ve de manera presencial, però vista l’experiència positiva d’aquesta edició, es planteja mantenir el gruix dels continguts de la pròxima fira també en l’àmbit virtual, per continuar traient partit de les potencialitats que aquest entorn ofereix.

Les activitats estaran disponibles de forma permanent amb tots els documents digitals i material audiovisual a través del web triafutur.terrassa.cat que es converteix en un espai permanent d’orientació educativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa