MónTerrassa
Kern Pharma instal·la més de 2.000 plaques solars a la seu de Terrassa
  • CA

Kern Pharma ha instal·lat més de 2.000 plaques fotovoltaiques a la seva seu de Terrassa. La companyia farmacèutica pretén, d’aquesta manera, generar aproximadament el 10% del consum anual que ocasionen les instal·lacions, és a dir, l’equivalent al consum de 300 llars terrassenques.

Segons ha informat en un comunicat, aquesta acció forma part de l’ambiciós Programa d’Objectius Ambientals 2020-2026 que ha aprovat el Grup Indukern, empresa familiar de la qual en forma part el laboratori terrassenc. Els objectius que contempla el document són molts, però entre els més importants hi ha l’optimització del consum elèctric. També la reducció del consum total d’aigua en un 5% o la reducció dels índexs de contaminació d’aigües residuals. Una altra de les mesures estrella és la voluntat de fomentar el transport sostenible entre els seus empleats i per això s’incrementarà un 1% l’ús de vehicles elèctrics perquè els treballadors els puguin utilitzar en desplaçament laborals.

Reduir la petjada de carboni

Gemma Vallés, HSE Manager del Grupo Indukern ha volgut destacar també que “des de 2021 tota l’energia consumida a les instal·lacions de Kern Pharma prové de fonts d’energia 100% renovable, amb la qual cosa hem aconseguit reduir les nostres emissions de petjada de carboni II”. En aquest sentit, la responsable afirma que aquest parc fotovoltaic a les instal·lacions de Terrassa, se suma a totes les iniciatives que ja estan en marxa i amb les que quals “volem reduir el nostre impacte en l’entorn i ser més eficients des d’un punt de vista energètic”.

Amb aquesta iniciativa, Kern Pharma continua avançant en matèria de sostenibilitat alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. En concret, amb aquest projecte el laboratori contribueix de manera decidida a l’ODS13 d’Acció pel Clima.

Nova fàbrica a Galícia

Recordem que aquesta mateixa setmana, l’empresa de Terrassa també ha estat notícia perquè ha presentat el projecte d’obertura d’una nova fàbrica a Galícia. Durant el primer trimestre de l’any vinent es durà a terme la construcció d’una planta de productes injectables a la localitat de Monforte de Lemos. L’objectiu és poder triplicar la capacitat de fabricació d’injectables i, per tant, créixer en el mercat dels medicaments “ètics i genèrics, tant en l’àmbit nacional com internacional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa