MónTerrassa
Kern Pharma obrirà una nova fàbrica a Galícia

La farmacèutica terrassenca Kern Pharma obrirà una nova fàbrica a Galícia. El laboratori del Grupo Indukern iniciarà durant el primer trimestre de l’any vinent la construcció d’una planta de productes injectables a la localitat de Monforte de Lemos, segons ha avançat en un comunicat. L’objectiu és poder triplicar la capacitat de fabricació d’injectables i, per tant, créixer en el mercat dels medicaments “ètics i genèrics, tant en l’àmbit nacional com internacional”.

Kern Pharma ha fet l’acte de presentació del projecte a la Xunta de Galícia aquest mateix dilluns 12 de setembre, amb la presència del president gallec Alfonso Rueda, i el president de la Diputació de Lugo i alcalde de Monforte, José Tomé. Abans, s’havia dut a terme una reunió amb José Luis Díaz-Varela, fundador i president del Grupo Indukern; i Raúl Díaz-Varela, vicepresident del Grupo i president de Kern Pharma.

50 milions d’ampolles l’any, en un inici

Segons han explicat, l’execució de tota l’obra civil i la posada en marxa de la primera de les quatre àrees productes previstes -corresponent a la de les ampolles- té una inversió inicial de 33 milions d’euros. Serà a partir de 2025 quan es decidirà quina inversió serà necessària per posar en marxa a línia dels vials. Les altres dues àrees correspondran a projectes d’innovació.

A més de la fàbrica de producció, les instal·lacions comptaran amb laboratoris, àrea logística i espai d’oficines. En total, s’ocuparà una superfície de 14.200 metres quadrats.

José Luis Díaz-Varela va mostrar la seva confinaça en què la planta “no només impulsi el creixement de Kern Pharma i el Grupo Indukern, sinó que també tingui un impacte positiu en el territori, dinamitzant el desenvolupament econòmic, social i la generació de feina a la zona”. Per la seva banda, Raúl Díaz-Varela, ha remarcat que “aquesta planta és també un exemple de compromís amb la producció nacional” i ha insistit en què “és un projecte de gran envergadura, hem d’avançar pas a pas, posant en marxa les diferents àrees productives de manera esglaonada i incorporar l’equip humà segons les necessitats”.

D’aquesta manera, la previsió inicial a tres anys vista és començar amb una producció de 50 milions d’unitats a l’any d’ampolles i tenir un equip de 50 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa