MónTerrassa
Impuls de 466.000 euros per desplegar el Pla Director de Polígons el 2024

El Pla Director de Polígons d’Activitats Econòmiques de Terrassa (PDPAE) tindrà un impuls de més de 466.000 euros en els pressupostos municipals aquest 2024. El Pla es va posar en marxa fa aproximadament un any, però amb aquesta nova empenta es vol posar de manifest “la prioritat que representa la promoció industrial per a la ciutat”, ha exposat l’alcalde Jordi Ballart aquest matí de divendres en la presentació del desplegament del Pla, que incorpora com a novetat la creació d’un òrgan de governança que faci el seguiment del mateix document.

El Pla es va aprovar per unanimitat en el Ple Municipal del mes de febrer de 2023, i des de llavors, ja s’han dut a terme alguns projectes. El més visible, la creació del Centre de Serveis de Proximitat (CSP) Els Bellots, des d’on s’ha dut a terme la presentació. El nou espai, restaurat integralment i en funcionament des de finals de desembre, vol ser l’epicentre del desplegament del PDPAE.

A més d’acollir el servei municipal de Promoció Industrial, compta amb diferents espais pensats com a seu de les associacions d’empresaris dels polígons i per facilitar les trobades interempresarials.

11 grans reptes agrupats en tres grans dimensions

Ja amb la mirada posada al 2024, el Pla Director gaudirà d’un impuls de més de 466.000 euros per desenvolupar les accions marcades en el document, que identifica 11 reptes agrupats en tres grans dimensions: l’entorn físic, la competitivitat i la sostenibilitat. En base a aquests tres àmbits, es van desglossar 30 actuacions, de les quals set es van considerar estratègiques -entre aquestes, la creació del CSP d’Els Bellots- per a poder desenvolupar les 23 restants.

Les set grans línies estratègiques, així com els principals reptes, es poden consultar clicant en aquest enllaç.

Com s’estructuren els 466.000 euros pel desplegament del Pla Director?

La tinenta d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert i regidora d’Indústria, Maise Balcells, ha explicat com s’estructuren els diners destinats al desplegament del Pla Director.

D’una banda, hi ha una part de pressupost ordinari de 116.000 euros que es destinaran en diferents accions, com la redacció del pla de reconversió de naus obsoletes, la creació de mecanismes facilitadors per llicències, o la previsió de la creació d’estudis per impulsar recursos i serveis compartits en els polígons. 

Per altra banda, en la part d’inversions hi ha els 350.000 euros restants. “Parlem d’obres de millora en 12 polígons. La previsió és que es duguin a terme totes durant el 2024, però es vol parlar amb els agents i que les prioritats siguin consensuades”. “S’ha d’anar de la mà del sector”, explica.

Es crearà un òrgan de governança per fer el seguiment del Pla Director

Com a novetat, es crearà un òrgan de governança que s’encarregui de fer el seguiment del Pla Director dels PAE i que “continuï marcant, definint i establint les prioritats de les línies estratègiques del Pla”. En la part pràctica, Balsells ha explicat que “es treballarà en grups de treball que focalitzin aquestes necessitats”.

La intenció és que aquests grups de treball es posin en marxa aquest primer trimestre i molt previsiblement “un d’aquests grups serà el de planificació d’actuacions que s’han de portar a terme a nivell d’inversions en el manteniment dels polígons”. “Us necessitem per fer aquesta feina”, ha traslladat la tinenta d’alcalde als agents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa